Kisiskolás népdalcsoportok találkozója

2019. április 13., szombat, Közélet

A kézdivásárhelyi Vigadó nagytermében tartották csütörtökön a kisiskolás népdalcsoportok második találkozóját, amelynek, akárcsak az előzőnek, Gábor Judit, a kézdiszentkereszti Trefán Leonárd-iskola és Füleki Katalin, a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor-iskola tanítónője volt a főszervezője, ötletgazdája.

  • Fotó: Facebook / Gábor Judit
    Fotó: Facebook / Gábor Judit

A rendezvényen tizenhárom kézdiszéki népdalcsoport közel kétszáz kisiskolása vett részt Kézdivásárhelyről, Kézdiszentlélekről, Kézdiszentkeresztről, Szentkatolnáról, Bélafalváról, Torjáról, Lemhényből és Esztelnekről. A második találkozót a tanítónők népdalcsoportja nyitotta meg, akik egy gyimesi népdalcsokrot adtak elő, majd sorra mutatkoztak be a résztvevők. Befejezésül egy népi köszöntőt tanultak meg közösen. A főszervezők köszönetet mondanak mindazoknak, akik anyagilag és erkölcsileg támogatták a rendezvényt. A találkozó közös fénykép elkészítésével zárult. (iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 294
szavazógép
2019-04-13: Belföld - :

Nemzetközi síkon folytatódik a küzdelem (Székelyföldi terrorvád)

Nemzetközi síkon folytatódik a küzdelem a terrorizmus vádjával öt-öt év szabadságvesztésre ítélt székelyföldi férfiak, Beke István és Szőcs Zoltán érdekében – jelentette be Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsa civil szervezet jelenlegi és a magyar legfelsőbb bíróság volt elnöke tegnap Budapesten.
2019-04-13: Kármentő - László Zsuzsa:

Spenót

Egy nagyon jó barátom megkérdezte, hogy miről írok legközelebb. Amikor elmondtam neki, megjegyezte, hogy: „Féltelek. Nem biztos, hogy jó ötlet.” Elgondolkoztam én is ezen, de nem a félelem miatt. Csak mert nem lehet mindenkit egy kalap alá venni. A rend őreiről akartam írni. Mégsem teszem, csak érintem (mégis) a témát.