Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Magyarellenességért bírságoltak

2019. április 13., szombat, Belföld

Összesen 35 ezer lejre bírságolt meg az Országos Audiovizuális Tanács két tévécsatornát magyarellenes műsorai miatt. A B1 televízió 15 ezer lejes bírságot kapott a Lumea lui Banciu, a Se întâmplă acum és a Dosar de politician című műsorokért, a Realitatea hírcsatornának pedig 20 ezer lejt kell fizetnie a Jocuri de putere, a România 2019 és a Realitatea Românească több adásában elhangzottak miatt.

  • Forrás: RealitateaTV
    Forrás: RealitateaTV

A két tévétársaság ellen a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat is több esetben panaszt tett, például akkor, amikor az RMDSZ kongresszusát tárgyalták megengedhetetlen hangnemben. A romániai hírcsatornák munkásságával kapcsolatosan az audiovizuális hatóság nem először ró ki szigorú szank­ciókat – közölte Benkő Erika, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat igazgatója, aki üdvözölte a testület döntését, és elmondta: folyamatosan nyomon követik a román médiában elhangzottakat, egyetlen olyan műsor sem marad feljelentés nélkül, amelyben az erdélyi magyarokat megfélemlítik vagy minősíthetetlen hangnemben beszélnek róluk. A háromszéki képviselő szerint elfogadhatatlan, hogy a romániai kereskedelmi televíziókban még mindig általános jelenség a gyűlöletbeszéd, az uszítás. Hozzátette: nem csupán az audiovizuális tanácsnál tesznek panaszt, nemzetközi fórumokon is tájékoztatnak arról, hogy miképpen kezelik Romániában a kisebbségeket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 443
szavazógép
2019-04-13: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Könyvbemutató Zágonban

Zsúfolásig megtelt a Mikes Művelődési Központ Gabonásterme szerda este: kit ne érdekelt volna egy olyan 255 oldalra terjedő illusztrált és mutatós kötet szülőfaluja múltjáról és jelenéről, amely a Székelyföld települései sorozatban jelent meg a Háromszék Vármegye Kiadó szerkesztésében?
2019-04-13: Belföld - :

Lezárult a tanácskozás

Nem vettek részt a szociálliberális kormánykoalíció vezetői azon az egyeztetésen, amelyre a május 26-ára meghirdetett népszavazás ügyében várta őket Klaus Iohannis. Az államfő előző nap az ellenzéki pártokkal, az RMDSZ-szel és a nem magyar nemzeti kisebbségek frakciójával egyeztetett a referendumról.