Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hetven önkéntes az Őrkőn

2019. április 15., hétfő, Közélet

Mintegy hetvenen vettek részt a hét végén az őrkői kőbánya környékén szervezett első közösségi takarításon, melyet a GAL Sepsi Egyesület hirdetett meg partnerségben a Máltai Szeretetszolgálattal, az Amenkha Egyesülettel, a megyeszékhely önkormányzatával, a Tega Rt-vel, illetve a Woodview Movement civil kezdeményezéssel.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A szervezők tájékoztatása szerint pénteken és szombaton több mint 16 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze a kijelölt területről az önkéntesek, a munkából kivették részüket a helyi lakosok is. A csapat számára a szervezők biztosítottak kesztyűket, zsákokat, illetve meleg italt és harapnivalót is. A hulladékgyűjtést a tervek szerint megismétlik a most megtisztított területen, s amennyiben igény lesz rá, a város más kritikus részein is megszervezik – erről Knop Ildikó, a GAL Sepsi Egyesület munkatársa számolt be lapunknak. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2019-04-15: Közélet - :

Vérdíjat tűztek ki a sárkányra

A sárkány eddigi tettei és felbukkanásai annyira kiszámíthatatlanok voltak, hogy a Szent György Napok szervezői veszélyben látják a városnapok szabadtéri programjait, ezért jutalmat ajánlanak fel bármilyen nyomravezetői információért.
2019-04-15: Közélet - Iochom István:

Virágvasárnapi passiójáték a Perkőn

Passiójátékot mutatott be virágvasárnap a szentegyházi Szent Imre Társulat a perkői kőszínpadon. A negyvenöt fős csapat előadását számos helybéli követte érdeklődéssel, de a rendezvényre népes szentegyházi küldöttség is érkezett.