Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Virágvasárnapi passiójáték a Perkőn

2019. április 15., hétfő, Közélet

Passiójátékot mutatott be virágvasárnap a szentegyházi Szent Imre Társulat a perkői kőszínpadon. A negyvenöt fős csapat előadását számos helybéli követte érdeklődéssel, de a rendezvényre népes szentegyházi küldöttség is érkezett.

  • Fotó: Süket Zsombor
    Fotó: Süket Zsombor

A szentegyházi Szent Gellért Alapítványhoz tartozó Szent Imre Társulat már 2009. óta játssza zenére és pantomimre épülő produkcióját a húsvétot megelőző időszakban. Céljuk a fiatalok keresztény életre való nevelése, fogyatékkal élők bevonásával – olvasható az alapítvány Facebook-odalán.

A Perkőre a csapatot Mátis Judit, a Kézdiszentléleki Édesanyák és Feleségek vezetője hívta meg, Pál Ferenc helybeli plébános és Balogh Tibor polgármester látta vendégül őket. A szentegyházi csapat Koncsag László szentegyházasfalvi plébános áldásával indult idei első előadásuk helyszínére, a Perkőre, ahol bemutatták Jézus szenvedésének állomásait: a Jeruzsálembe való bevonulást, az utolsó vacsorát, Jézus elfogatását a Getsemáni kertben, elítélését, keresztútját.

A jelenetsort a feltámadás, a mennybemenetel és a Szentlélek eljövetelének képei zárták. Idén a passió egy új jelenettel, a kánai mennyegzővel bővült.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 289
szavazógép
2019-04-15: Közélet - :

Hetven önkéntes az Őrkőn

Mintegy hetvenen vettek részt a hét végén az őrkői kőbánya környékén szervezett első közösségi takarításon, melyet a GAL Sepsi Egyesület hirdetett meg partnerségben a Máltai Szeretetszolgálattal, az Amenkha Egyesülettel, a megyeszékhely önkormányzatával, a Tega Rt-vel, illetve a Woodview Movement civil kezdeményezéssel.
2019-04-16: Gazdakör - Bokor Gábor:

Több pénz a fokhagymatermesztőknek

Az agrártárca múlt pénteki bejelentése szerint ezer euróról háromezer euróra emelik a fokhagyma termesztésének hektáronkénti támogatását. Ahhoz, hogy a bejelentés szerinti támogatásnövekedés érvénybe is lépjen, a most bemutatott határozattervezet törvényerőre kell emelkedjen, módosítva a fokhagyma termesztésének támogatását szabályozó idei 108-as kormányhatározatot.