Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Jutalomkirándulás a kantai diákoknak

2019. április 16., kedd, Közélet

Háromnapos magyarországi jutalomkirándulásban részesül a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum Örökségünk őrei – Fogadj örökbe egy műemléket országos örökségvédelmi versenyen részt vevő csapata.

  • Fejér László Ödön szenátor és Bokor Tibor polgármester. A szerző felvétele
    Fejér László Ödön szenátor és Bokor Tibor polgármester. A szerző felvétele

A diákok a felújításra váró minorita rendházat fogadták örökbe, és az ötödik helyezést érték el a verseny április 7-én a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégiumban megtartott országos döntőjén. Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere és Fejér László Ödön szenátor tegnap délelőtt közölte a hírt a kantai iskolában az Örökségünk őrei csapatának tagjaival. Bokor Tibor elmondta: Tamás Sándor megyeitanács-elnökkel, Fejér László Ödönnel és Bejan András iskolaigazgatóval közösen határozták el, hogy díjazni kell az országos döntőn a várost képviselő csapatot, választásuk  Mezőkövesdre, Kézdivásárhely egyik testvérvárosára és Budapestre esett.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 424
szavazógép
2019-04-16: Közélet - Fekete Réka:

Fogadalmat tettek a konfirmandusok

Virágvasárnapon Sepsiszentgyörgy három református gyülekezete fogadta soraiba az ifjakat, akik konfirmációi fogadalmukkal tettek bizonyságot arról, hogy érdemesek eme közösségeknek a tagjaivá válni. Városszerte több mint százhúsz tizenéves öltöztette lelkét ünneplőbe és öltötte magára a székely ruhát, de Háromszék több településén is konfirmációs istentiszteleteken avatták az egyház teljes jogú tagjaivá a fiatalokat.
2019-04-16: Közélet - :

Balesetek, ellenőrzések

Egy 45 éves férfi elaludt a volánnál, autójával áthajtott a szemből jövő sávokon, és az út túloldalán megütött egy parkoló kocsit, valamint két fát tegnap Sepsiszentgyörgyön a Paiuş David úton.