Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabda, Nemzeti LigaNegyedik bajnoki címéért játszik a Sepsi-SIC

2019. május 10., péntek, Sport

Idei hatodik, összességében a huszonhatodik egymás elleni mérkőzésére készül ma a bajnoki címvédő Sepsi-SIC és az ezüstérmes Szatmárnémeti VSK csapata, hiszen 19 órától a Sepsi Arénában rendezik meg a 2018–2019-es női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjének első meccsét. Az egyik fél három győzelméig tartó párharc második sepsiszentgyörgyi találkozóját vasárnap este héttől játsszák az együttesek.

  • Tavaly sikerült a kupa mellett a bajnokságot is megnyerni – idén se legyen másképp! Miska Brigitta felvétele
    Tavaly sikerült a kupa mellett a bajnokságot is megnyerni – idén se legyen másképp! Miska Brigitta felvétele

Mint ismeretes, az előző idény fináléjában is a Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK harcolt a bajnoki aranyért, akkor Zoran Mikes tanítványai 3–1 arányban nyerték meg a döntőt. A zöld-fehérek hozták a két hazai meccsüket (76–46 és 71–51), majd kisebb meglepetésre 8 pontos különbséggel elvesztették a sorozat harmadik mérkőzését (60–68), de ádáz csata után győzedelmeskedtek a negyedik (85–76) találkozón, és zsinórban harmadszor lettek bajnokok. Akkor Marina Solopova a szatmári gárdát erősítette, most viszont a SIC együttesével emelheti magasra a legjobb csapatnak járó trófeát. A túloldalon ott van Andreea Huțanu, aki egy éve még Háromszéken játszott, ezúttal viszont ellenfélként tér vissza egykori sikereinek helyszínére.

Az aktuális szezonban már ötször csatázott a Sepsi-SIC és a VSK, ezekből a találkozókból négy mérkőzést a zöld-fehérek nyertek meg, s mindössze egy zárult a vendégek sikerével. Legutóbb a Román Kupa döntőjében néztek farkasszemet egymással az alakulatok, amikor is Annemarie Gödri-Părăuék hátrányból felállva 69–65 arányban diadalmaskodtak. A mai lesz a két gárda huszonhatodik összecsapása, külön párharcukat a szentgyörgyiek vezetik 22–3-ra.

A határ menti csapatnak sokszorosan van miért visszavágnia a zöld-fehéreknek, így parázs mérkőzésnek ígérkezik az elmúlt két szezon legjobb csapatainak döntőbeli első találkozója. Bízzunk lányaink győzelmében, de a siker megszerzéséhez a csapatnak szüksége van minden szurkoló és kosárlabda-kedvelő támogatására. Döntőre fel, Háromszék, zúgjon a Szentgyörgy-Szentgyörgy rigmus! Hajrá, lányok! Hajrá, Sepsi-SIC! (tibo)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 611
szavazógép
2019-05-10: Sport - :

Döntőbe jutott a Tottenham (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A Tottenham Hotspur idegenben lőtt több góllal jutott a Bajnokok Ligája fináléjába, miután egygólos londoni vereségét követően 3–2 arányban győzött az Ajax ellen Amszterdamban. Az angol csapat első BL-döntőjére készülhet, ellenfele június 1-jén a Liverpool lesz.
2019-05-10: Magazin - :

Böjte atya árvái a pápánál

A dévai Szent Ferenc Alapítvány által segített harminc lány és fiú vett részt Ferenc pápának a Szent Péter téren tartott szerdai általános audienciáján Böjte Csaba atya vezetésével, aki azt kérte a pápától, nyilvánítsa egyházi ünnepnapnak a június elsejei gyermeknapot, amikor idén az egyházfő éppen Csíksomlyón lesz.