Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2019. május 14., kedd, Belföld

ÜLDÖZIK A SZOCDEMEKET? Lassan sehova sem mehet az SZDP vezérkara: miután Kolozsváron és Aradon valósággal üldözték a tüntetők Viorica Dăncilă kormányfőt és csapatát, Temesvárra pedig már be sem mertek menni, szombaton Galacon sem várták tárt karokkal, hiába volt ott vele Liviu Dragnea pártelnök is.

  • Forrás: B1
    Forrás: B1

Az erdélyi és bánsági városoktól eltérően a kikötővárosban készültek a szocdem főnökök fogadására és az általuk szervezett nagygyűlésre: 40 mobil közvécét állítottak fel a város fogalmasabb pontjain, 23-ban még a vízellátást is biztosították. A mobilvécék azonban használhatatlanok voltak: noha áfástól 2,3 millió lejt fizetett értük az önkormányzat, ajtajuk nem nyílott, a rájuk ragasztott használati útmutató pedig tele volt helyesírási hibákkal. Galacra 30 ezer embert vártak, de ellentüntető is szép számmal akadt, alig tudták visszafogni őket a csendőrök, Liviu Dragnea is nehezen tudta túlharsogni a vuvuzelák hangját. Az SZDP elnöke meglepő következtetést vont le Viorica Dăncilă erdélyi és bánsági ámokfutásából: „Bárhova megyünk az országban, üldöz minket egy csapat semmirekellő” – mondta. Utólag azt is állította, hogy az ellentüntető fiatalok marihuánás csikkeket hagytak maguk után, botokkal és kövekkel fegyverkeztek fel, mindez pedig Iohannis államfő vezényletével és a titkosszolgálatok védelme alatt történik. Viorica Dăncilă természetesen ismét bakot lőtt, kétszer is eltévesztette a város nevét. (Főtér/Ziare.com)

DRAGNEA HISZI A MÉRGEZÉST. Liviu Dragnea SZDP-elnök szerint laboratóriumi vizsgálatok igazolják, hogy a volt erdőügyi miniszter, Doina Pană életére törtek, de a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) halogatja a nyomozást. „Doina Pană volt a legbátrabb erdőügyi miniszter. A legbátrabb miniszter! De hatalmas érdekeket sértett, mert például az általa bevezetett erdőfigyelő rendszernek köszönhetően elképesztő ütemben esett vissza az illegális fakitermelés” – jelentette ki a B1 televízióban Dragnea. A DIICOT-hoz közel álló források május 9-én közölték, hogy emberölési kísérlet és szervezett bűnözői csoport létrehozásának gyanúja miatt kivizsgálást indított, miután Doina Pană panaszt nyújtott be, azt állítva, hogy higannyal mérgezték meg. Doina Pană SZDP-alelnök 2018 januárjában egészségi okokból mondott le miniszteri tisztségéről. (Agerpres)

HIRTELEN MEGGAZDAGODÁS. Telitalálat volt – az idén először – a hatos lottó vasárnap esti sorsolásán, a nyertes szelvényt Galacon töltötték ki, tulajdonosa bruttó 4,7 millió euróval (22,2 millió lejjel) lett gazdagabb, ugyanis a nagydíj mellett 18 második, 45 harmadik és 20 negyedik kategóriás nyereményt is besepert. A szerencsejátékos összesen 140 variánst játszott meg, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyit fizetett ezért. Azt viszont tudni lehet, hogy a nyereményre 25 százalékos adót kell fizessen, tehát „csak” 3,5 millió eurót (mintegy 16,7 millió lejt)  kap kézhez.  (Maszol)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 611
szavazógép
2019-05-14: Belföld - :

Kérik Mazăre kiadatását

Kézbesítették a madagaszkári hatóságoknak a Radu Mazăre volt konstancai polgármester kiadatására vonatkozó iratcsomót – közölte tegnap Ana Birchall ügyvivő igazságügyi miniszter.
2019-05-14: Világfigyelő - :

Washingtonban találkozott Donald Trump és Orbán Viktor

Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök tegnap lapzárta előtt találkozott a washingtoni Fehér Házban. Az amerikai politikus az épület egyik bejáratánál személyesen fogadta a magyar kormányfőt, akivel kezet fogtak, üdvözölték a fotósokat, majd beléptek az épületbe, ahol megbeszélést, illetve sajtótájékoztatót tartottak.