Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Salvini: belpolitikai népszavazás

2019. május 14., kedd, Világfigyelő

Belpolitikai népszavazásnak nevezte Matteo Salvini, az olasz kormánypárt, a Liga vezetője az európai parlamenti választást, hangsúlyozva, hogy az olaszoknak élet és halál, múlt és jövő, a szabad Európa és egy iszlamista állam között kell választaniuk május 26-án.

  • Forrás: bloomberg.com
    Forrás: bloomberg.com

Salvini pártja európai választási kampányában, a 24 ezres Fossano egyik terén leszögezte, hogy a Liga számára a választás referendum lesz politikája megerősítéséről. Az EP-választás előtt utoljára közölt felmérések szerint a Liga a legnépszerűbb párt Olaszországban, 30–33 százalék közötti támogatottsággal. Maga mögé szorította a Luigi Di Maio vezette Öt Csillag Mozgalmat (M5S), amelynek támogatottsága valamivel 25 százalék alatt van. Luigi Di Maio úgy reagált, az M5S nem versenyre hívja, hanem képviselni akarja az olaszokat. A Corriere della Sera, a legnagyobb példányszámú olasz napilap tegnapi elemzése szerint igazi „leszámolás” folyik a Liga és az M5S között. Az M5S stratégiája, hogy minél inkább jobbra tolja a Liga politikáját, vagy legalábbis így tüntesse fel Matteo Salvini kijelentéseit, „arról próbálva meggyőzni az olaszokat, hogy az M5S az egyedüli, amely képes gátat szabni a nacionalista és szuverenista erőknek, amelyek fel akarják borítani Európát” – írta.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 611
szavazógép
2019-05-14: Világfigyelő - :

Washingtonban találkozott Donald Trump és Orbán Viktor

Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök tegnap lapzárta előtt találkozott a washingtoni Fehér Házban. Az amerikai politikus az épület egyik bejáratánál személyesen fogadta a magyar kormányfőt, akivel kezet fogtak, üdvözölték a fotósokat, majd beléptek az épületbe, ahol megbeszélést, illetve sajtótájékoztatót tartottak.
2019-05-14: Világfigyelő - :

A sport a magyar identitás része

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter szerint a sport a magyar identitás részévé vált, s bármerre is jár a világon, magyar sportolókról mindenhol hall történeteket.