Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

TollraforgóÓrákat késett a vonat, napokat késett a magyarázat

2019. május 15., szerda, Jegyzet
Farcádi Botond

Rendkívül kényelmetlen helyzetbe kerültek azok az utasok, akik múlt szerdán a Corona nemzetközi vonattal utaztak, a szerelvény ugyanis több mint hat órát vesztegelt Sepsiszentgyörgy és Tusnádfürdő között, miközben az utasoknak jóformán semmilyen magyarázattal nem szolgáltak az állami vasúti társaság alkalmazottjai.

Nem elég a hatórás késés, a hivatalos magyarázatra is napokat kellett várni: a CFR honlapján közleményt nem adtak ki, amelyben az utasok elnézését kérték volna, esetleg kifejtették volna, miért kellett ennyit várakozni, kérdésünkkel pedig a vasúti társaság sajtókapcsolatokért felelős osztályához irányítottak, ahol választ azonnal nem kaptunk, de legalább az állami vállalatnál folyó munka ritmusába betekintést nyerhettünk.

Szóbeli érdeklődésünkre a sajtószóvivő nem volt hajlandó válaszolni, arra kért, elektronikus levélben küldjük el kérdéseinket. A munkaidő lejártának közelségére hivatkozva – csütörtök délután 4 órakor küldtük el a levelet – közölték: válaszra esetleg másnap számíthatunk. Péntek reggelhez képest kedd délben érkezett válasz kérdéseinkre, miután újabb levéllel fordultunk a vállalat sajtóosztályához. Magyarázatuk szerint a többórás késést az okozta, hogy a vállalat infrastrukturális fejlesztéseket végző osztálya, a CFR S. A. (amely nem azonos az utasszállító CFR Călători nevű részleggel) május 7-én és 8-án, azaz múlt kedden és szerdán javítási munkálatok céljából reggel 9 és este negyed nyolc között korlátozta a vasúti forgalmat Málnásfürdő és Sepsibükszád között. Minthogy a munkálatokat nem tudták időben befejezni, a vasúti forgalmat csak bő ötórás késéssel, csütörtökre virradó éjszaka, fél kettőkor tudták újraindítani, a Sepsiszentgyörgyről már elindult Corona vonatnak emiatt kellett órákat állnia. A vasúti társaság utasszállító osztálya azt is hozzáfűzi: a tervezett munkálatról április 23-án adtak ki közleményt, azt állítják továbbá, hogy az utasokat is folyamatosan tájékoztatták.

Bizonyára ugyanolyan hatékonyan, mint a sajtót, mert a panasszal lapunkhoz fordulók szerint éppen csak azt nem tudták a vonaton utazók, miért és mennyit áll szerelvényük...

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 611
szavazógép
2019-05-15: Közélet - Fekete Réka:

Közösen a jobb életminőségért (Élet a Parkinson-kórral)

Második alkalommal szerveztek találkozót Sepsiszentgyörgyön Parkinson-kórban szenvedők és hozzátartozóik számára. A vasárnapi rendezvényen gyakorlatban mutatták be, hogy a tánc, zene, humor és a tai-csi egészségmegőrző mozgásművészet hogyan hat a betegek állapotának javítására.
2019-05-15: Közélet - :

Letartóztatták a kiskorú tolvajt

Több tolvajt azonosítottak a sepsiszentgyörgyi rendőrség munkatársai, közülük egy 16 éves fiút 24 órára őrizetbe vettek.