Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Őrség Úzvölgyében

2019. május 15., szerda, Belföld

Huszonnégy órás őrséget állnak május 17-én a Magyar Polgári Párt (MPP) tagjai az úzvölgyi katonai temetőnél – jelentette ki a szervezet országos elnöke. Mezei János szerint az erdélyi magyarság százéves tapasztalata inti óvatosságra pártját – nem bíznak abban, hogy a sírkertben kialakított román parcella felavatásának tervezett időpontját valóban elhalasztja Dormánfalva polgármestere. Ezért a korábban meghirdetett dátumon, május 17-én éjféltől huszonnégy órán át szerveznek őrséget a sírkert közelében.

  • Fotó: szekelyhon.ro
    Fotó: szekelyhon.ro

„Meggyalázták őseink emlékét. Történelmünk meghamisításán dolgoznak. Magyarságunkban vérig sértettek, porig aláztak. Mi marad gyermekeinknek az ősi hagyatékból, ha mi karba tett kézzel szemlélődünk, s csupán méltatlankodunk és magunkban háborgunk ebben a helyzetben? Milyen gyökér kapcsolja majd a jövő nemzedékét Erdélyországhoz, ha mi nem állunk ellen az »érvágásoknak«, mások kezére adjuk Tündérkertet?” – fogalmazott Mezei János.

Az MPP a csütörtöki akciójához való csatlakozásra szólít fel mindenkit, aki cselekvően szeretne kapcsolódni a tiltakozáshoz. A szervezők javasolják, hogy ennivalót, vizet, meleg ruhát vigyenek magukkal a résztvevők, sőt, akik az éjszakai ott-tartózkodást is vállalják, azok sátrat is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 579
szavazógép
2019-05-15: Belföld - :

Kelemen Hunor: Válaszúton az Európai Unió

Az erdélyi, romániai magyaroknak nem szabad kimaradniuk az Európai Parlamentből – hangsúlyozta Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, aki Erős Európa. Ez az otthonunk! címmel tartott előadást a Bukaresti Magyar Napokon.
2019-05-15: Belföld - :

A kommunizmus áldozatainak emlékéve

A kommunizmus áldozatainak emlékévévé nyilvánítja a 2019-es esztendőt Klaus Iohannis államelnök május 20-án, jövő hétfőn a Cotroceni-palotában tartandó ceremonián, tekintve, hogy idén decemberben lesz az 1989-es forradalom 30. évfordulója.