Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Idén sem strandolnak a barótiak

2019. május 16., csütörtök, Közélet

A strand jövedelme minimális, fenntartása viszont drága, ezért – akárcsak az elmúlt években – valószínűleg idén sem fogja megnyitni kapuit. Lázár-Kiss Barna András polgármester szerint az egyetlen kiutat az jelentené, ha akadna olyan vállalkozó, aki lehetőséget látna egy szabadidős létesítmény működtetésében, és haszonbérbe venné a strandot.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A borvíz útja-pályázat által megvalósult, 2011 végén átadott, de csak a 2013–16 közti időszakban használt fürdő működtetése túlontúl drága az önkormányzat számára. Több váltásnyi alkalmazott fizetését és a rezsiköltségek fedezését nem lehet a csekély számú vendég által megváltott jegyből fedezni: volt rá eset, hogy közel kétszázan váltottak belépőt, de átlagosan ennél jóval kevesebben, alig húszan-harmincan jártak naponta megmártózni. A polgármester szerint gondot jelent az is, hogy a működés egyik alapfeltételét, az úszómester alkalmazását sem sikerült megoldaniuk – egyszerűen nem akad olyan, aki megfelelne a követelményeknek és vállalná a felelősséggel is járó teendők ellátását. Mint mondotta, az elmúlt években személyesen keresett meg több testnevelő tanárt is, ám azok közül mindegyik vissza­utasította.

„Hirdetést adtunk fel, hogy úszómestert keresünk, majd miután nem jelentkezett senki, én magam kerestem meg a tanárok közül többeket is. Elmondtam nekik, információim szerint számukra nem jelentene gondot az engedély kiváltása, mindössze egy sepsiszentgyörgyi útjukba kerülne a formaságokat elintézni, mégsem volt egyikük sem hajlandó komolyan megfontolni az ajánlatot. Pedig jól járhattak volna anyagilag, hiszen vakáció ideje alatt közel három hónapig még egy minimálbérhez jutottak volna, azonkívül akár – külön díj ellenében – úszóleckéket is tarthattak volna a gyerekeknek” – mondotta.

A városvezető szerint amennyi­ben valamelyik vállalkozó úgy látja, nyereségessé tudná tenni a strandot, keresse fel a hivatalban, mert ő támogatni fogja – s minden bizonnyal a tanácstagok is –, hogy haszonbérbe vehesse a létesítményt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 612
szavazógép
2019-05-16: Közélet - Fekete Réka:

Nincs pénz az élelmiszerpótlékra (Megyei kórház)

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház közel ezer alkalmazottja tegnap nem kapta meg az áprilisra járó élelmiszerpótlékot. Az anyagi nehézségekkel küzdő intézmény első alkalommal tartotta vissza ezt a juttatást, ígérik, az esztendő második felében több részletben kifizetik az elmaradást.
2019-05-16: Máról holnapra - Fekete Réka:

Ötletel a miniszter

Azt már megszoktuk, hogy a negyedik mandátumát fogyasztó oktatási miniszter hetente újabb változtatásokkal áll elő, de arra még nem volt példa, hogy egy általa aláírt rendeletet, kiadása után már másnap visszavonjon. Ecaterina Andronescu tárcavezető szinte rácsodálkozott, hogy asztalát elhagyhatta a kilencedikes felvételi naptárát módosító dokumentum, és arra hivatkozott, az még nem jelent meg a Hivatalos Közlönyben, tehát nem lépett életbe, s szerinte kár volt akkora feneket kerekíteni annak.