Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Pályázatokkal készülnek Zabolán

2019. május 16., csütörtök, Közélet

Hat pályázattal szeretne részt venni a Kovászna Megye Tanácsa által meghirdetett támogatási programban Zabola Község Polgármesteri Hivatala. Az iratcsomókat most készítik, de nehézséget jelent, hogy a községháza jegyző nélkül maradt.

  • Új fűtésrendszert kap az orvosi rendelő
    Új fűtésrendszert kap az orvosi rendelő

Igyekeznek úgy összeállítani a dokumentációt, hogy a maximálisan lehívható, 25 ezer lejes támogatást kaphassák meg minden egyes pályázatnál, ehhez a községháza ugyanekkora összeget fektet be. A pályázatokat a helyi tanácsnak is jóvá kell hagynia, a következő ülésen a testület elé terjeszti a határozattervezetet és a dokumentációt – tudtuk meg Fejér Levente polgármestertől. Ha sikeres lesz a pályázatuk, Tamásfalván és Szörcsén új bútorzatot vásárolhatnak a kultúrotthonokba. Zabolán a II. számú, úgynevezett felső kultúrotthonon javítási munkákat terveznek, a tetőcserepek egy részét is kicserélnék. A községi könyvtár belső felújítását is megcélozzák – az ingatlant, ami egykor családi ház volt, a kétezres évek elején vásárolta meg az önkormányzat, azóta nem került sor alapos felújításra. Az orvosi rendelőben is lenne tennivaló, itt a fűtésrendszert kívánják újraépíteni. Végül a sportbázisnál is befektetnének. Az elképzelés szerint két mozgatható, egyenként 36 férőhelyes lelátót akarnak venni, emellett kültéri erőgépeket is vásárolnának, a fedett teremben védőhálót szerelnének fel – sorolta Fejér Levente. A községháza saját költségvetéséből épít ravatalozóházat az ortodox felekezet számára. A szükséges jóváhagyások már mind megvannak – köztük a műemlékvédők beleegyezése is. Jelenleg a munkálatok elvégzéséről szóló feladatfüzet elbírálására várnak, ezt követően közvetlen odaítéléssel bíznak meg kivitelezőt a munkálat kivitelezésével. A befektetés értéke 260 ezer lej – tudtuk meg az elöljárótól.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 612
szavazógép
2019-05-16: Közélet - :

Közlekedj helyesen

A Kovászna megyei rendőr-főkapitányság munkatársai közlekedési nevelési órát tartottak a sepsiszentgyörgyi Árvácska Óvodában tegnap.
2019-05-16: Közélet - Fekete Réka:

Népi gyermekjátékokkal mulattak

Nincs szebb annál, amikor kisgyermekek éneklik népdalainkat, mókáznak kedvükre a népi játékok nyelvén, és mindenki örvend az együttlétnek, a találkozásnak. Ez történt tegnap a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Otthonban, ahol a Tágasságot nekünk is, ha kicsikék vagyunk is elnevezésű seregszemlét tartották.