Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Népi gyermekjátékokkal mulattak

2019. május 16., csütörtök, Közélet

Nincs szebb annál, amikor kisgyermekek éneklik népdalainkat, mókáznak kedvükre a népi játékok nyelvén, és mindenki örvend az együttlétnek, a találkozásnak. Ez történt tegnap a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Otthonban, ahol a Tágasságot nekünk is, ha kicsikék vagyunk is elnevezésű seregszemlét tartották.

Délelőtt a helyi Pinocchio és Hófehérke Napközi Otthon, valamint a kökösi, gidófalvi és fotosi óvoda kicsinyei mutatták be játékfüzérüket, majd zsíros kenyeret és kürtőskalácsot majszolva ismerkedtek egymással. Szilvási Melinda, a Pinocchio Óvoda vezetője, a találkozó idei szervezőjeként lapunknak elmondta, fontosnak tartják, hogy a gyermekek már kiskorukban megismerjék a népi játékokat, mondókákat, megszeressék és később továbbvigyék. Az évente változó helyszínen tartott esemény nem csak a gyermekeknek szerez örömet, az óvodapedagógusok is feltöltődnek ilyenkor, hisz a kötetlen beszélgetések jó alkalmat kínálnak a közös gondok megosztására, a szakmai kérdések megválaszolására.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 612
szavazógép
2019-05-16: Közélet - Bokor Gábor:

Pályázatokkal készülnek Zabolán

Hat pályázattal szeretne részt venni a Kovászna Megye Tanácsa által meghirdetett támogatási programban Zabola Község Polgármesteri Hivatala. Az iratcsomókat most készítik, de nehézséget jelent, hogy a községháza jegyző nélkül maradt.
2019-05-16: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

A Duna-Tisza között (Magunk keresése)

Szolnok, a szomszédos Abony és Cegléd több szállal kötődik mihozzánk, Alsó-Háromszékhez de Olthévízhez is. Sokáig elérhetetlen vidéknek tűnt a magyar föld ezen darabja is, egy ideig csak útlevéllel lehetett eljutni erre a vidékre, a családi kapcsolatokon kívül minden más témát, a családtörténeti tárgyú levelezést is árgus szemekkel figyelte a politikai rendőrség. Most már ez megváltozott, ma már csak vonzalom és útiköltség dolga a kapcsolattartás, gyökereink keresése.