Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az új ukrán nyelvtörvény sérti a nemzeti közösségek jogait

2019. május 17., péntek, Világfigyelő

Az új ukrán nyelvtörvény ellentétes Ukrajna nemzetközi kötelezettségvállalásaival, és sérti a nemzeti közösségek jogait, mert elveszi azok nyelvhasználathoz fűződő, már meglévő, szerzett jogait – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tegnap.

  • Fotó: index.hu
    Fotó: index.hu

A nyelvtörvény a távozó félben lévő elnök, Petro Porosenko szellemiségét idézi – tették hozzá a közleményben. A minisztérium kiemelte, bíznak benne, hogy az „elsöprő többséggel” megválasztott új elnökkel, Volodimir Zelenszkijjel tisztázni tudják a magyar nemzeti közösséget érintő kérdéseket. „Abban vagyunk érdekeltek, hogy Magyarország és Ukrajna között ismét kiegyensúlyozott és baráti legyen a kapcsolat, és reméljük, hogy erre a megválasztott ukrán elnök is nyitott lesz” – fogalmaztak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1168
szavazógép
2019-05-17: Világfigyelő - :

Putyin a helyben lakók megkérdezését javasolja (Jekatyerinburgi templomépítési konfliktus)

A helyi lakosok véleményének felmérését javasolta Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap a jekatyerinburgi templomépítési konfliktus ügyében, amely miatt több napja tüntetnek Oroszország negyedik legnagyobb városában.
2019-05-17: Világfigyelő - :

Egységes Kárpát-medencei magyar felsőoktatásért

Az egységes Kárpát-medencei felsőoktatási tér kialakításának egyik kulcseleme a Makovecz-ösztöndíjprogram – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Óbudai Egyetemen tegnap. Úgy fogalmazott: „a határok szétszabdalhatták a magyarságot, de a nyelvünk, a gondolkodásunk, a nemzethez tartozásunk, az egy”.