Sepsiszentgyörgy terelőútjaKezdődnek a kisajátítások

2019. május 20., hétfő, Közélet

Végleges a Sepsiszentgyörgyöt elkerülő terelőút nyomvonala, a megvalósíthatósági tanulmány is elkészült, az idén megkezdődik a területek kisajátítása, jövő év elején pedig az út tervezésére és kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési versenytárgyalást is megtartják – közölte érdeklődésünkre Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint jó ütemben haladnak, nincs időbeli csúszás, jó esély van arra, hogy 2022-ben átadják a forgalomnak a körgyűrűt, amely uniós alapokból épül meg. Hosszúsága 11,4 kilométer lesz, és nem csupán a megyeszékhelyt, hanem a hozzá tartozó falvakat is mentesíteni fogja az áthaladó gépjárművektől: Szotyor előtt ágazik le a 12-es országútból, és a Sepsi Aréna után, a vámhivatal körül csatlakozik vissza.

Távlatilag az egész teherforgalmat kiterelné a városból az önkormányzat: a következő – már kidolgozás alatt álló – általános városrendezési tervben egy olyan új út megépítése is szerepel, amelyik a vasútállomásra vezető Olt-hidat köti majd össze az illyefalvi úttal. Az elképzelések szerint oda irányítják majd át az Előpatak felől érkező nehézgépkocsikat, így a Kós Károly, Cigaretta és Gyár utcában nyugodtabb lesz az élet. De nem holnaptól: az is évekbe telik, amíg elindítják ezt a tervet.

 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2822
szavazógép
2019-05-20: Közélet - :

Van vesztenivalónk (Kampányban az RMDSZ)

Van vesztenivalónk a május 26-ai EP-választáson, és ezt az embereknek tudniuk kell, figyelnünk kell a provokációkra és bíznunk kell józan paraszti eszünkben, hogy megakadályozzuk az erdélyi magyarság meggyengítésére irányuló törekvéseket és hogy ne adjuk át a terepet a Brüsszelbe készülő magyargyűlölő román politikusoknak – fogalmazta meg hétfői, sepsiszentgyörgyi kampánykiértékelő sajtótájékoztatóján Tamás Sándor, Antal Árpád és Vincze Loránt.
2019-05-21: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató
A Kovásznai Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa Termében, a Fábián Ernő Népfőiskola szervezésében ma 18 órától bemutatják Robert Heinrich Oehninger A koronahercegnő fátyla (Árpád-házi Boldog Erzsébet legendája) című könyvét. Meghívottak: Michel Bakocs és Verebes Csaba Svájcból. Házigazda: Gazda József ny. tanár, a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület elnöke.