Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szelektál az OAT

2019. május 22., szerda, Belföld

Az Országos Audiovizuális Tanács (OAT) elutasította az elnöki hivatal kérését, hogy egy ajánlást fogalmazzon meg a tévé- és rádiótársaságok számára, hogy közérdekű információként sugározzák a referendummal kapcsolatos, az Államelnöki Hivatal által készített klipet.

  • Fotó:cna.ro
    Fotó:cna.ro

Monica Gubernat, az OAT elnöke szerint a klip száz százalékban kampányjellegű, így nem sugározható közérdekű közleményként. Mădălina Dobrovolschi elnöki szóvivő ezzel szemben azt állítja, hogy a május 26-ai népszavazáson való részvételre ösztönző klipnek puszta informatív jellege van, és ahhoz, hogy az államfő megjelenik a filmen, „semmi választási érdek nem fűződik”, hisz a referendumon Klaus Iohannis nem jelölt. Ezt követően az OAT úgy pontosított, hogy döntésük nem korlátozza a médiumokat abban, hogy műsoraikban foglalkozzanak a referendum témájával, majd még később azt ajánlotta az OAT a médiumoknak, hogy az Országos Választási Hatóság referendummal kapcsolatos klipjét sugározzák közérdekű információként.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 86
szavazógép
2019-05-22: Belföld - :

EMNP: bírósági ügy lett az elnökválasztásból

Bíróságon támadta meg az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) március végi elnökválasztását és a párt tisztújító küldöttgyűlésének határozatait Soós Sándor, a párt korábbi alelnöke, az elnökválasztáson egyetlen szavazattal alulmaradt jelölt.
2019-05-22: Belföld - :

Formai okokból

Az alkotmánybíróság befogadhatatlannak minősítette és elutasította az Új emberek a politikában című polgári kezdeményezést, mert az nem teljesíti az alkotmány által megszabott feltétele­ket, vagyis hogy valamely törvénykezdeményezést benyújtó állampolgároknak az ország megyéinek legalább egynegyedéből kell származniuk, és e megyék mindegyikében vagy Bukarest municípiumban legalább ötezer aláírást kell gyűjteniük.