Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Formai okokból

2019. május 22., szerda, Belföld

Az alkotmánybíróság befogadhatatlannak minősítette és elutasította az Új emberek a politikában című polgári kezdeményezést, mert az nem teljesíti az alkotmány által megszabott feltétele­ket, vagyis hogy valamely törvénykezdeményezést benyújtó állampolgároknak az ország megyéinek legalább egynegyedéből kell származniuk, és e megyék mindegyikében vagy Bukarest municípiumban legalább ötezer aláírást kell gyűjteniük.

  • Fotó: Ziua de Cluj
    Fotó: Ziua de Cluj

A kezdeményezés úgy módosította volna a választási törvényt, hogy a polgármestereket két fordulóban válasszák meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 933
szavazógép
2019-05-22: Belföld - :

Szelektál az OAT

Az Országos Audiovizuális Tanács (OAT) elutasította az elnöki hivatal kérését, hogy egy ajánlást fogalmazzon meg a tévé- és rádiótársaságok számára, hogy közérdekű információként sugározzák a referendummal kapcsolatos, az Államelnöki Hivatal által készített klipet.
2019-05-22: Belföld - :

Májusi eső

Tizenegy megye 25 településén és Bukarestben okozott károkat tegnap az időjárás. Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint Maros, Hargita, Beszterce-Naszód, Argeş, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Suceava, Teleorman és Vâlcea megyében, valamint Bukarestben adódtak problémák az esőzések és az erős szél miatt.