Májusi eső

2019. május 22., szerda, Belföld

Tizenegy megye 25 településén és Bukarestben okozott károkat tegnap az időjárás. Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint Maros, Hargita, Beszterce-Naszód, Argeş, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Suceava, Teleorman és Vâlcea megyében, valamint Bukarestben adódtak problémák az esőzések és az erős szél miatt.

Bukarestben a viharos szélben letört faágak megsebesítettek három személyt, őket enyhe sérülésekkel szállították kórházba. Hargita megyében Gyergyó vidékén több pincét és gazdaságot árasztott el a víz, néhol földcsuszamlást okoztak az esőzések, illetve a vihar miatt az úttestre dőlt fák akadályozták a forgalmat. Gyergyóújfaluban négy személyt kellett kitelepíteni. A Beszterce-Naszód megyei Szászbudakon, illetve a megyeszékhely egyik lakónegyedében megelőző céllal körülbelül nyolcvan személynek kellett elhagynia otthonát hatósági intézkedésre az árvízveszély miatt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 488
szavazógép
2019-05-22: Belföld - :

Formai okokból

Az alkotmánybíróság befogadhatatlannak minősítette és elutasította az Új emberek a politikában című polgári kezdeményezést, mert az nem teljesíti az alkotmány által megszabott feltétele­ket, vagyis hogy valamely törvénykezdeményezést benyújtó állampolgároknak az ország megyéinek legalább egynegyedéből kell származniuk, és e megyék mindegyikében vagy Bukarest municípiumban legalább ötezer aláírást kell gyűjteniük.
2019-05-22: Belföld - :

Hírsaláta

MIORITIKUS TÁJAINKON KAMPÁNYOLNI SEM EGYSZERŰ. Még az ág is húzza szegény Viorica Dăncilă miniszterelnököt, aki a vasárnapi európai parlamenti választás előtt kampánykörúton járja az országot: nem elég, hogy látogatási helyszínein rendszerint ellenzéki tüntetők próbálják belefojtani a szót, most még állati ellenzéke is akadt. Vasárnap a Gorj megyében található Polovragi településre érkezett helikopterrel, hogy értékes mondandóját megossza a nagyérdeművel.