Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Májusi eső

2019. május 22., szerda, Belföld

Tizenegy megye 25 településén és Bukarestben okozott károkat tegnap az időjárás. Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint Maros, Hargita, Beszterce-Naszód, Argeş, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Suceava, Teleorman és Vâlcea megyében, valamint Bukarestben adódtak problémák az esőzések és az erős szél miatt.

Bukarestben a viharos szélben letört faágak megsebesítettek három személyt, őket enyhe sérülésekkel szállították kórházba. Hargita megyében Gyergyó vidékén több pincét és gazdaságot árasztott el a víz, néhol földcsuszamlást okoztak az esőzések, illetve a vihar miatt az úttestre dőlt fák akadályozták a forgalmat. Gyergyóújfaluban négy személyt kellett kitelepíteni. A Beszterce-Naszód megyei Szászbudakon, illetve a megyeszékhely egyik lakónegyedében megelőző céllal körülbelül nyolcvan személynek kellett elhagynia otthonát hatósági intézkedésre az árvízveszély miatt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 595
szavazógép
2019-05-22: Belföld - :

Formai okokból

Az alkotmánybíróság befogadhatatlannak minősítette és elutasította az Új emberek a politikában című polgári kezdeményezést, mert az nem teljesíti az alkotmány által megszabott feltétele­ket, vagyis hogy valamely törvénykezdeményezést benyújtó állampolgároknak az ország megyéinek legalább egynegyedéből kell származniuk, és e megyék mindegyikében vagy Bukarest municípiumban legalább ötezer aláírást kell gyűjteniük.
2019-05-22: Belföld - :

Hírsaláta

MIORITIKUS TÁJAINKON KAMPÁNYOLNI SEM EGYSZERŰ. Még az ág is húzza szegény Viorica Dăncilă miniszterelnököt, aki a vasárnapi európai parlamenti választás előtt kampánykörúton járja az országot: nem elég, hogy látogatási helyszínein rendszerint ellenzéki tüntetők próbálják belefojtani a szót, most még állati ellenzéke is akadt. Vasárnap a Gorj megyében található Polovragi településre érkezett helikopterrel, hogy értékes mondandóját megossza a nagyérdeművel.