Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Felosztották a keretet

2019. május 28., kedd, Gazdakör

A mezőgazdasági minisztérium meghatározta a növénytermesztők által igényelhető, termeléshez kötött támogatások pénzkeretét. A vonatkozó tervezet szerint a 2018-as mezőgazdasági évre összesen 82,33 millió eurót osztanak le a gazdáknak.

  • Több jut paradicsomtermesztésre. Fotó: karpatinfo.net
    Több jut paradicsomtermesztésre. Fotó: karpatinfo.net

Az elsődleges elosztás után néhány kultúra esetében módosították a lehívható pénzkeretet. Pénzt vettek el a szója-, a szabadföldi termesztésű, ipari hasznosításra szánt paradicsom-, az uborka- és az ipari felhasználásra szánt korai burgonyakultúráktól. Ezzel szemben több pénzt különítettek el a lucerna-, rizs-, burgonya-ültetőgumó, cukorrépa, friss fogyasztásra szánt paradicsom, uborka, paprika, káposzta és padlizsán termesztésének támogatására.

A pénzek újraosztása után az egyes kultúrák esetében folyósítható maximális összegek a Háromszéken is honos kultúráknál a következők: szója – 28,16 millió euró, lucerna – 14,91 millió euró, burgonya-ültetőgumó – 939 ezer euró, cukorrépa – 19,2 millió euró, üvegházban vagy fóliasátorban termelt paradicsom, uborka, paprika és padlizsán – 1,25 millió euró, ipari felhasználásra szánt korai burgonya – 2,67 millió euró.

A hektáronkénti támogatások össze­gét a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökségnél számolják ki, a 2018-ban támogatásra jogosult összterületek figyelembevételével. A támogatásokat lejben fizetik ki 4,6638-as lej-euró árfolyamon.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 847
szavazógép
2019-05-28: Gazdakör - Bokor Gábor:

Pályázási lázban a gazdák

Nagy az érdeklődés a magyarországi finanszírozású de minimis típusú támogatások iránt. Nem hivatalos információk szerint eddig közel tízezer székelyföldi gazda regisztrált a pályázáshoz. Az érdeklődők regisztrációjában, a pályázat összeállításában a Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyesülete által működtetett falugazdász-hálózat tagjai is segítséget nyújtanak.
2019-05-28: Világfigyelő - :

Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet aratott a Fidesz (Magyarország)

Fölényesen nyerte a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választásokat a Fidesz–KDNP, rajtuk kívül még négy párt küldhet képviselőket Brüsszelbe.