Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ep-választásokÖsszefogást sürget az EMNP

2019. május 29., szerda, Belföld

Az erdélyi magyar pártok összefogásának a szükségességét hangsúlyozta a vasárnapi európai parlamenti választások eredményeit elemezve nagyváradi sajtótájékoztatóján Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke és Toró T. Tibor, a párt ügyvezető elnöke. A párt két vezetője gratulált az RMDSZ-nek ahhoz, hogy biztosította az erdélyi magyarság képviseletét az Európai Parlamentben.

A politikusok azt is megjegyezték, hogy nem lett volna ennyire izgalmas az ötszázalékos választási küszöb átlépése, ha az RMDSZ meghallgatta volna az ellenzéki pártok kérését és koalíciós listát indít az európai parlamenti választásokon. A pártelnök értékelése szerint a számok azt jelzik, hogy az erdélyi magyarok az országos átlagnál kisebb arányban vettek részt a választáson, és elsősorban a nagyvárosokban sok magyar szavazott román pártokra. Ezt azért tartották veszélyesnek, mert véleményük szerint elképzelhető, hogy előrehozott választások lesznek Romániá­ban, és veszélybe kerülhet a magyar képviselet a bukaresti parlamentben. Mindketten szükségszerűnek tartják, hogy elkezdődjenek a politikai egyeztetések az RMDSZ, a Magyar Polgári Párt és az EMNP között.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1086
szavazógép
2019-05-29: Belföld - :

Gálfi Árpádnak sem kell fizetnie (Március 15-i zászlóbírságok)

A Hargita megyei törvényszék tegnapi jogerős ítéletében érvénytelenítette azt a bírságot, amelyet Jean-Adrian Andrei, a megye prefektusa Gálfi Árpádra, Székelyudvarhely polgármesterére rótt ki amiatt, hogy az elöljáró magyar nemzeti színű szalagokkal díszíttette ki a várost 2018. március 15-ére, a magyar nemzeti ünnepre.
2019-05-29: Belföld - :

Tízezreket várnak (A pápa Bukarestben)

Több tízezer katolikus és ortodox hívet, valamint érdeklődőt várnak Ferenc pápa hétvégi bukaresti látogatására, amelyre szigorú biztonsági intézkedésekkel, forgalmi korlátozásokkal és egész napos programmal készülnek a szervezők.