Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A nemzeti összetartozás napja

2019. június 4., kedd, Világfigyelő

Csaknem 5000 gyerek érkezik Budapestre, hogy részt vegyen a nemzeti összetartozás napjának programjain. Ma közös éneklés lesz a Parlament előtti Kossuth téren.

A központi rendezvényen Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár mond köszöntőbeszédet, majd Szarka Tamás vezényletével több ezer diák énekli el a Kézfogás című dalt. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikáció­ért és kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta: a nemzeti összetartozás napján 94 külhoni testvériskolával rendelkező magyarországi tanintézmény, összesen 188 iskola tanulói vesznek részt a programokon. A magyar iskolákból 2600, külhoni iskolákból – Erdélyből, Szerbiából, Szlovákiából és Kárpátaljáról – csaknem 2300 gyerek érkezik. Az államtitkár úgy fogalmazott: „Trianon fájdalma mellett büszkeség is töltsön el bennünket, hiszen nemcsak hogy túléltük az országcsonkítást, de megmaradtunk, túléltük a vérgőzös huszadik századot. A kormány 2010-es, a kettős állampolgársággal kapcsolatos döntésével pedig kifejezésre juttattuk, hogy minden magyar – éljen bárhol is a világban – része az országnak.”

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 708
szavazógép
2019-06-04: Világfigyelő - :

Felszínre hoztak két holttestet a búvárok (Dunai hajóbaleset)

A búvárok felhozták a múlt heti dunai hajóbaleset egyik áldozatának holttestét tegnap Budapesten. Az áldozatot a Hableány roncsának mentési munkálatai közben találták meg. Hartánál is holttestre bukkantak a Dunában.
2019-06-04: Világfigyelő - :

Történelmi esemény Ferenc pápa erdélyi látogatása

Tegnapi országgyűlési felszólalásában Rétvári Bence (KDNP) történelmi eseménynek nevezte Ferenc pápa hétvégi erdélyi látogatását.