Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

FallabdaSzabó Nikole rangos nemzetközi versenyen hatodik

2019. június 5., szerda, Sport

Május 30. és június 2. között szervezték meg Szófiában a Domino PSA Kupa nemzetközi fallabdaversenyt. A bolgár viadal egy PSA Closed Satellite-torna volt, amelyre 15 férfi és 12 nő kapott meghívást; Romániából a sepsiszentgyörgyi Szabó Nikole, a Kovászna Squash SKE játékosa, valamint a csíkszeredai Szász Kincső vett részt.

A Professional Squash Association a profi ligát adminisztráló szervezet, amelynek hatásköre mindegyik országra kiterjed. Ha a profi játékosokról beszélünk, akkor mindig a PSA-versenyek jöhetnek szóba, amelyeket öt kategóriába sorolnak. A Closed Satellite esetében a szervező dönti el, hogy mely versenyzőket hívja meg, a Challenger-verseny feltörekvő ifiknek és a hivatásos játékosoknak szól, az International jellegű erőpróbákat üvegpályán rendezik, a World Series-viadalokra a világranglista szerinti legjobb játékosok nevezhetnek, míg a World Championship a profi liga legerősebb megmérettetése, ahol a legjobb 64 játékos szerezhet indulási jogot.

A tizenkét női játékos között szerepelt többek között a 22 éves finn Riina Koskinen, aki a profi fallabdázókat felvonultató világranglistán a 115. helyet foglalja el. Jelen volt a 19 éves lengyel Karina Tyma, a 19 éves ukrán Nadija Usenko és a 18 éves angol Polly Clark is, akik a világranglista legjobb 200 versenyzői között szerepelnek. A 18 éves Szabó Nikole először szerepelt PSA-versenyen, amelyet két győzelemmel és két vereséggel a hatodik helyen fejezett be, így a romániai női squashjátékosok közül jelenleg az ő nevéhez fűződik a legjobb eredmény. A csíkszeredai Transylvanian Tennis & Squash Club játékosa, Szász Kincső hetedikként zárta a megmérettetést. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-05: Sport - :

Három érem a bukaresti Európa-bajnokságról (Dzsúdzsucu)

A Sepsiszentgyörgyi MSC és a szintén megyeszékhelyi Samurai OPS sportolói három éremmel – egy arany, egy ezüst és egy bronz – zárták az elmúlt hévégén Bukarestben megtartott felnőtt és veterán (masters) korosztályú dzsúdzsucu Európa-bajnokságot. A viadalon huszonöt országból több mint 370 harcos lépett tatamira.
2019-06-05: Sport - :

Eugen Neagoe a Dinamo vezetőedzője (Labdarúgás)

A Sepsi OSK csapatával a felsőházi rájátszásba jutó Eugen Neagoe lett a Dinamo vezetőedzője. Az 51 éves szakember a távozó Mircea Rednic helyére érkezett a fővárosi klubhoz, ahol két évre kötelezte el magát.