LabdarúgásEugen Neagoe a Dinamo vezetőedzője

2019. június 5., szerda, Sport

A Sepsi OSK csapatával a felsőházi rájátszásba jutó Eugen Neagoe lett a Dinamo vezetőedzője. Az 51 éves szakember a távozó Mircea Rednic helyére érkezett a fővárosi klubhoz, ahol két évre kötelezte el magát.

  • Fotó: Sepsi OSK
    Fotó: Sepsi OSK

A bukaresti csapat hétfőn közölte, hogy Rednic távozik a kispadról, miután a Dinamo a kilencedik helyen zárta a bajnokságot, története leggyengébb helyezését elérve az élvonalban. Az 57 éves vezetőedző tavaly októberben vette át a Dinamo irányítását, ezt követően pedig a fővárosi együttest az FK Csíkszereda búcsúztatta a Román Kupa nyolcaddöntőjében, továbbá sorozatban másodszor is lecsúsztak a playoffba jutásról. Rednic vezetésével a Dinamo az alsóházban nyolc győzelemmel, három döntetlennel és három vereséggel a harmadik helyen végzett.

A sepsiszentgyörgyi piros-fehérek és Eugen Neagoe májusban, három fordulóval a bajnokság vége előtt közös megegyezéssel bontottak szerződést, miután a felsőházban a csapat hét vereség mellett egy döntetlent játszott. A bukaresti sportmédia az olténiai trénert nevelőegyesületénél, a Craiova együttesénél is esélyesnek tartotta a vezetőedzői tisztségre, végül azonban a Dinamo csapott le rá, ahol a Gazeta Sporturilor napilap értesülése szerint havi tízezer eurót keres, kétezerrel kevesebbet, mint a háromszéki klubnál. Neagoe labdarúgóként a Dinamo mezét is magára öltötte (1997–1998), tizenkét mérkőzésen hat gólt szerzett. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1272
szavazógép
2019-06-05: Sport - :

Szabó Nikole rangos nemzetközi versenyen hatodik (Fallabda)

Május 30. és június 2. között szervezték meg Szófiában a Domino PSA Kupa nemzetközi fallabdaversenyt. A bolgár viadal egy PSA Closed Satellite-torna volt, amelyre 15 férfi és 12 nő kapott meghívást; Romániából a sepsiszentgyörgyi Szabó Nikole, a Kovászna Squash SKE játékosa, valamint a csíkszeredai Szász Kincső vett részt.
2019-06-05: Magazin - Józsa Zsuzsanna:

Keressük meg a határon túl élőket (A nemzeti összetartozás napja)

Kezdeményezést indított a nemzeti összetartozás napjára a Kárpát-medencében – Erdélyben is – működő, találkozókat szervező Háló mozgalom, amely harminc éve építi a határokon átívelő, ökumenikus szellemű magyar–magyar közösségi kapcsolatokat.