A nemzeti összetartozás napjaKeressük meg a határon túl élőket

2019. június 5., szerda, Magazin

Kezdeményezést indított a nemzeti összetartozás napjára a Kárpát-medencében – Erdélyben is – működő, találkozókat szervező Háló mozgalom, amely harminc éve építi a határokon átívelő, ökumenikus szellemű magyar–magyar közösségi kapcsolatokat.

Az Összetartozunk, számontartalak, felhívlak! című kampány lényege, hogy a trianoni gyászos emléknapot a nemzeti összetartozás napjává szelídítsük, „míg magyar szóra magyar szó felel!”, oly módon, hogy ezekben a napokban megkeressük, megszólítjuk a határon túl élő barátainkat, ismerőseinket.

Az összetartozás érzése nagyon fontos nemcsak Schön Györgynek, a Háló egyik vezetőségi tagjának, aki Nagybecskereken – Bánság, Vajdaság, Délvidék régió – született, hanem a Kárpát-medencében élő számos magyar embernek. Schön György a Kossuth rádióban elhangzott interjújában nyilatkozott arról, hogy mit javasol honfitársainak: „A szétszakítás, a trianoni békediktátum évfordulóján, ezekben a napokban vegyük számba és szólítsuk meg anyanyelvünkön a határaink túloldalán, különösen a szórványban élő néhány barátunkat, ismerősünket! Mindenképpen élő szóval tegyük: telefonáljunk vagy használjuk az internetes lehetőségeket, közösségi felületeket. Így, személyesen fejezzük ki egymásnak összetartozásunkat!”

Az üzenet kétirányú: lehet külhonból Magyarhonba, vagy akár másfelé a külhonba. A visszajelzéseket, élményeket szívesen fogadják a trianon@halo.hu e-mail-címen vagy az esemény Megjegyzés rovatában (közzéteszik a civil szervezetek csatlakozását, együttműködését).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1771
szavazógép
2019-06-05: Sport - :

Eugen Neagoe a Dinamo vezetőedzője (Labdarúgás)

A Sepsi OSK csapatával a felsőházi rájátszásba jutó Eugen Neagoe lett a Dinamo vezetőedzője. Az 51 éves szakember a távozó Mircea Rednic helyére érkezett a fővárosi klubhoz, ahol két évre kötelezte el magát.
2019-06-05: Magazin - :

Otthonról haza kerékpárral

Tekerj otthonról hazáig! elnevezéssel Kárpát-medencei kerékpáros emléktúrát szervez a Pesti Fiatalokért Egyesület, hogy ezzel erősítsék a nemzeti összetartozást.