Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Támogatnák az indítványt

2019. június 5., szerda, Belföld

Az RMDSZ törvényhozói készek támogatni egy bizalmatlansági indítványt – jelentette ki tegnap Kelemen Hunor, a szövetség elnöke, aki ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az RMDSZ képviselőivel és szenátoraival együtt sem jön létre az a többség, amely a bizalmatlansági indítvány sikeréhez szükséges lenne.

  • Fotó: erdely.ma
    Fotó: erdely.ma

„A napokban tárgyaltunk a Nemzeti Liberális Párttal (NLP) és a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (MRSZ) egy esetleges bizalmatlansági indítványról. Számtanoztunk velük: nem jön ki a 233 szavazat velünk együtt sem” – fogalmazott Kelemen, hozzátéve: amennyiben az NLP elkészül a beadvány szövegével, azt majd az MRSZ mellett az RMDSZ is kézhez kapja, és utóbbi várhatóan kiegészítő javaslatokat fogalmaz meg. „Meglátjuk, hogy ők elfogadják-e ezeket, ettől függnek a további lépések. Mi fel vagyunk készülve arra, hogy támogassunk egy bizalmatlansági indítványt. Ez nem gond számunkra” – mondta a pártelnök.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 708
szavazógép
2019-06-05: Belföld - :

Népszavazás után alkotmánymódosítás (Az államfő egyeztetett a pártokkal)

A május 26-án tartott európai parlamenti választás és referendum eredményének politikai következményeiről tárgyalt tegnap a pártokkal Klaus Iohannis államfő a Cotroceni-palotában. Az elnök szerint haladéktalanul gyakorlatba kell ültetni, azaz törvénybe és az alkotmányba kell foglalni mindazt, amiről a nép döntött.
2019-06-05: Belföld - :

Köszönetek és kifogás

Van mit kifogásolni, de meghálálni való is akad bőséggel – összegzett Ferenc pápa csíksomlyói látogatásával kapcsolatosan Gyergyószentmiklóson tartott sajtótájékoztatóján Mezei János volt polgármester, aki a Magyar Polgári Párt elnökeként mondott köszönetet az erdélyi római katolikus egyházmegyék vezetőinek, elismeréssel illette a ferences rend szerzeteseit, Csíkszereda önkormányzatát, Hargita Megye Tanácsát, Ráduly Róbert polgármester, illetve Borboly Csaba megyei tanácselnök hozzáállását.