Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Védekezni kell a kommunizmus iránti nosztalgia ellen

2019. június 6., csütörtök, Világfigyelő

Védekezni kell a mai európai liberális elit kommunizmus iránti nosztalgiájával szemben, amelynek nevében, tömegmanipulációs módszerekkel élve, közösségeinket bomlasztják – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke tegnap Varsóban a közép- és kelet-európai országok parlamenti elnökeinek találkozóján.

A 15 térségbeli ország parlamenti csúcstalálkozóját negyedik alkalommal hívták össze a lengyel fővárosban. Idén az 1989. június 4-i első, részben szabad lengyel parlamenti választások és a rendszerváltás kezdetének 30. évfordulója adott alkalmat a találkozó megrendezéséhez. A konferencián ezért részt vesznek az egykori antikommunista ellenzék képviselői is. Magyarországot Pákh Tibor, Szalai Attila, Wittner Mária és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke képviseli.

Kövér László felszólalásában figyelmeztetett: védekezni kell azzal szemben, hogy Európában egyes politikai erők és a mögöttük álló erőcsoportok ma „ugyanolyan erőszakos népboldogító politikát kívánnak folytatni, immáron a totalitárius vonásokat mutató liberalizmus nevében”, mint országainkban annak idején tették a szocializmus építésének jegyében. A kommunizmus iránt nosztalgiát mutató liberális elit ma, a tömegmanipuláció eszközeivel élve, a politikai korrektség jegyében elnyomja a gondolat- és véleményszabadságot. Erkölcsi kétségeket ébreszt, hogy „a kommunizmus Marx által elszabadított szelleme” a mai európai politikai vezető réteg jelentős része számára nem egy pusztító rémet jelent, csupán egy izgalmas ifjúkori szellemi kalandot, amelyre ma is nosztalgiá­val emlékeznek.

Szerinte a liberális elit új osztályharcot folytat „újabb és újabb, elnyomottnak definiált kisebbségi csoportok és szubkultúrák virtuális felszabadítására”, felhasználva „a nyílt erőszak eszközeinél ezerszerte hatékonyabb tömegmanipulációs módszereket”, bomlasztva ezzel „a bennünket megtartó közösségeinket, a családot, az egyházat, a nemzetet”. „Valaha Moszkvából, most egyesek Brüsszelből akarják megmondani nekünk, hogy mi a helyes, haladó viselkedés” – fejtegette Kövér.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-06: Belföld - :

Európai intés Romániának a magyarellenesség miatt

Gyakori a magyarellenes gyűlöletbeszéd a romániai politikai diskurzusban, főként az autonómia, valamint a székely zászló és egyéb szimbólumok használata kapcsán – állapította meg a Rassziz­mus és Intolerancia elleni Európai Bizottság (European Commission against Racism and Intolerance – ECRI) tegnap közzétett országjelentésében. Kelemen Hunor erre reagálva közleményben fejtette ki: a jelentés bennünket igazol, és nem a példaértékűséggel hencegő politikusokat.
2019-06-06: Világfigyelő - :

Újra Weber a frakcióvezető

A várakozásoknak megfelelően újra a német Keresztényszociális Unió (CSU) politikusát, Manfred Webert választották meg az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetőjének tegnap Brüsszelben.