Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újra Weber a frakcióvezető

2019. június 6., csütörtök, Világfigyelő

A várakozásoknak megfelelően újra a német Keresztényszociális Unió (CSU) politikusát, Manfred Webert választották meg az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetőjének tegnap Brüsszelben.

Az egyetlen jelöltként induló bajor politikus 156 voksot kapott az EPP alakuló frakcióülésén, további négy szavazat érvénytelen volt. Manfred Weber volt a konzervatív erőket tömörítő pártcsalád listavezetője a május végi európai parlamenti választáson, amelyet az EPP nyert meg, így a 46 éves politikus egyúttal az Európai Bizottság elnöki tisztségének is várományosa, azonban az még közel sem biztos, hogy ő is fogja elnyerni a posztot. Weber sajtóértekezletén kijelentette, hogy Európának változásra van szüksége, hogy erős maradjon, meg kell hallani az állampolgárok hangját, a néppárti frakció pedig mindenekelőtt teljesíteni kívánja az ígéreteit, például az egyenlőbb életkörülmények, a külső határok megerősítése, valamint a biztonság, a terrorizmus elleni harc terén. Mint mondta, az Európai Néppárt kész kompromisszumokat kötni a parlamenti többség kialakítása érdekében az integrációpárti, megbízható erőkkel.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-06: Világfigyelő - :

Védekezni kell a kommunizmus iránti nosztalgia ellen

Védekezni kell a mai európai liberális elit kommunizmus iránti nosztalgiájával szemben, amelynek nevében, tömegmanipulációs módszerekkel élve, közösségeinket bomlasztják – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke tegnap Varsóban a közép- és kelet-európai országok parlamenti elnökeinek találkozóján.
2019-06-06: Világfigyelő - :

A normandiai partraszállásra emlékeztek

Számos külföldi vezető, köztük a brit uralkodó és Donald Trump amerikai elnök részvételével nagyszabású rendezvényen emlékeztek meg tegnap a dél-angliai Portsmouth kikötővárosban a nyugati szövetségesek normandiai partraszállásának 75. évfordulójáról.