Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Labdarúgás, Eb-selejtezőÖtven mérkőzés négy nap alatt

2019. június 7., péntek, Sport

Ma és szombaton, illetve hétfőn és kedden összesen ötven labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzést rendeznek. Magyarország szombaton 19 órától Azerbajdzsán vendégeként, kedden 21.45-től pedig Wales ellen a Groupama Arénában lép pályára. A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.

  • Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség
    Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség

A harmadik és negyedik játéknapon négy csapat – a Nemzetek Ligája négyes döntőjében érdekelt Portugália, Svájc, Anglia és Hollandia – ezúttal nem lép pályára. Éppen az NL bronzmérkőzése és fináléja miatt nem rendeznek mérkőzést vasárnap a kvalifikációs sorozatban. A kvartett hiánya ellenére több csoportban is lesznek olyan találkozók, amelyek jelentősen befolyásolhatják az első két, Eb-részvételt érő pozíciót. Például az elmúlt világbajnokságról lemaradó, de ezúttal két mérkőzés után százszázalékos olaszok összecsapnak két legfőbb riválisukkal: szombaton a görögök vendégei lesznek, majd kedden a bosnyákokat fogadják. Egy olyan meccsre is sor kerül, amelyen két százszázalékos csapat találkozik: szombaton a világbajnok franciákat a törökök fogadják. Szintén a csoport első és második helyén álló csapatok rangadója lesz hétfőn a spanyol–svéd és a lengyel–izraeli összecsapás.

A szombat esti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést megelőzően ötször találkozott egymással a magyar és az azeri labdarúgó-válogatott, és eddig valamennyi találkozót a magyar csapat nyerte. A kilencvenes évek második felében lejátszott két-két Eb- és vb-selejtező mindegyikén legalább három gólt szerzett a magyar együttes, a több mint nyolc éve rendezett barátságos találkozón pedig 2–0 arányban győzött. Így a százszázalékos mérleg mellett imponáló gólkülönbséget (15–1) tud felmutatni. A két együttes Bakuban szombaton 19 órától csap össze.

Románia ma 21.45-től a norvég válogatottal játszik az Ullevaal Stadionban, hétfőn szintén 21.45-től Málta vendége lesz a Ta’ Qali Nemzeti Stadionban. A mérkőzéseket a Pro TV élőben közvetíti.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 708
szavazógép
2019-06-07: Sport - :

Nyolc dobogós helyezés (Karate)

Június 1-jén Râmnicu Vâlcea adott otthont a huszadik Saishin Kupa karateversenynek, amelyre 27 egyesülettől mintegy 660 sportoló nevezett be.
2019-06-07: Sport - :

A magyar válogatott kijutott a világbajnokságra (Női kézilabda)

A magyar női kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, miután az idegenbeli sikert követően szerdán 28–19-arányban diadalmaskodott Ausztria felett a selejtező zalaegerszegi visszavágóján.