Női kézilabdaA magyar válogatott kijutott a világbajnokságra

2019. június 7., péntek, Sport

A magyar női kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, miután az idegenbeli sikert követően szerdán 28–19-arányban diadalmaskodott Ausztria felett a selejtező zalaegerszegi visszavágóján.

  • Fotó: Magyar Kézilabda-szövetség
    Fotó: Magyar Kézilabda-szövetség

Az első félidőben a lelátón nem látszott, hogy már idegenben eldőlt a párharc, hiszen a telt házat jelentő 2600 néző remek hangulatot teremtett, a pályán viszont eleinte nem mutatkozott meg a két csapat közötti jelentős különbség. Az osztrákok Sonja Frey góljaival a 19. percig jól tartották magukat, majd a házigazdák Klujber Katrin vezérletével kiváló sorozatot produkáltak, így a szünetben már fölényesen vezettek (16–10).

Kim Rasmussen, a magyarok szövetségi kapitánya a második félidőben is számos felállást és taktikai variációt gyakoroltathatott csapatával, amelynek ezen a meccsen a beállós játék és az átlövések voltak az erősségei, a szélsők megjátszása és hatékonysága viszont jelentősen elmaradt a megszokottól. A meccs háromnegyedénél már tíz góllal vezettek a magyarok, a különbség a folytatásban sem változott számottevően, Rasmussen lányai ezúttal is magabiztosan nyertek. A két csapat 58. alkalommal játszott egymással, a mérleg magyar szempontból két döntetlen és 11 vereség mellett 45 győzelem.

A 24 csapatos világbajnokságot november 30. és december 15. között rendezik Kumamotóban. Ez lesz a 24. női világbajnokság, és a 22., amelyen a magyar válogatott is részt vesz. A házigazda Japán és az Európa-bajnok Franciaország mellett a világbajnok indulási jogot szerez a jövő évi tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak, akárcsak a legutóbbi Európa-bajnokság azon két legjobb csapata, amely a világbajnokságon nem kerül a hét közé. A magyarok hetedik helye az Európa-bajnokságon ilyen szempontból is értékes volt.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2019-06-07: Sport - :

Ötven mérkőzés négy nap alatt (Labdarúgás, Eb-selejtező)

Ma és szombaton, illetve hétfőn és kedden összesen ötven labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzést rendeznek. Magyarország szombaton 19 órától Azerbajdzsán vendégeként, kedden 21.45-től pedig Wales ellen a Groupama Arénában lép pályára. A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.
2019-06-07: Nyílttér - :

Magyar nap Fogarason

A IV. Fogarasi Magyar Nap ebben az évben június 2-án, vasárnap zajlott le. A Petőfi Program fogarasi fogadószervezete a Magyar Unitárius Egyház Háromszék-Felsőfehéri Egyház­köre, a rendezvény ugyanakkor a Fogarason működő négy történelmi magyar egyház közös eseménye. Helyszínét idén is a Fogarasi Református Egyházközség biztosította a régi magyar iskola belső udvarán.