Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nincs diszkrimináció?

2019. június 7., péntek, Belföld

A legfelsőbb bíróság megalapozatlannak ítélte és elutasította a Romániai Magyar Orvos- és Gyógyszerészképzésért Egyesület (RMOGYKE) fellebbezését a bukaresti táblabíróság azon döntése ellen, amely – fenntartva az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) korábbi álláspontját – úgy döntött, nem minősül diszkriminációnak, hogy kizárólag román nyelven végezhető el a szakmai gyakorlat a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Műszaki Egyetemen (UMFST).

  • Fotó: szekelyhon.ro
    Fotó: szekelyhon.ro

A CNCD 2013 októberében állapította meg, hogy nem diszkriminálják a magyar hallgatókat azzal, hogy a marosvásárhelyi orvosi egyetemen kizárólag román nyelven folyik a gyakorlati oktatás. A diszkriminációellenes tanács döntését a RMOGYKE megtámadta a bukaresti ítélőtáblánál, amely megalapozatlanként elutasította a keresetet. Ezt a döntést erősítette meg most a legfelsőbb bíróság.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-07: Belföld - :

Hírsaláta

VISSZAFIZETIK AZ ILLETÉKET. Az elmúlt három napban 700 millió lej környezetvédelmi illetéket fizettek vissza 420 ezer autótulajdonosnak, s a visszafizetést folytatják – közölte az országos adóhatóság. Az intézkedést Eugen Teodorovici pénzügyminiszter rendelte el. Olyan illetékekről van szó, amelyet az autótulajdonosoktól 2007. január 1. és 2017. január 31. között szedtek be különböző környezetszennyezési adók címén.
2019-06-07: Belföld - :

Külön kell tartani a népszavazást

Az SZDP és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége vezetőinek tegnapi tanácskozását követően Dăncilă közölte: a koalíció nem ért egyet azzal az elgondolással, hogy a választások napjára írjanak ki referendumot, mert ezzel megsértenék a Velencei Bizottság ajánlásait.