Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Külön kell tartani a népszavazást

2019. június 7., péntek, Belföld

Az SZDP és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége vezetőinek tegnapi tanácskozását követően Dăncilă közölte: a koalíció nem ért egyet azzal az elgondolással, hogy a választások napjára írjanak ki referendumot, mert ezzel megsértenék a Velencei Bizottság ajánlásait.

  • Fotó: adevarul.ro
    Fotó: adevarul.ro

Ez ellen szól az is, hogy míg egy voksolás körülbelül két percet vesz igénybe, addig ha három lapra kell pecsétet ütni, az megközelítőleg 6 percet jelent, és többek közt ez vezetett a szavazókörzetekben kialakult sorokhoz a május 26-i népszavazáson és EP-választáson – érvelt a miniszterelnök. A parlament két házának szakbizottságai megteszik a szükséges lépéseket annak érdekében is, hogy a referendum során a szavazók zöme által jóváhagyott két elv bekerüljön az alkotmányba – nyilatkozta még a kormányfő.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-07: Belföld - :

Nincs diszkrimináció?

A legfelsőbb bíróság megalapozatlannak ítélte és elutasította a Romániai Magyar Orvos- és Gyógyszerészképzésért Egyesület (RMOGYKE) fellebbezését a bukaresti táblabíróság azon döntése ellen, amely – fenntartva az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) korábbi álláspontját – úgy döntött, nem minősül diszkriminációnak, hogy kizárólag román nyelven végezhető el a szakmai gyakorlat a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Műszaki Egyetemen (UMFST).
2019-06-07: Belföld - :

Alaptörvénybe ütköző

Így ítélte meg az alkotmánybíróság a Románia 2040 elnevezésű hosszú távú stratégia kidolgozására irányuló törvényt, amely ellen Klaus Iohannis államfő, a Nemzeti Liberális Párt és a Mentsétek meg Romániát Szövetség is alkotmányossági kifogást emelt.