Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Alaptörvénybe ütköző

2019. június 7., péntek, Belföld

Így ítélte meg az alkotmánybíróság a Románia 2040 elnevezésű hosszú távú stratégia kidolgozására irányuló törvényt, amely ellen Klaus Iohannis államfő, a Nemzeti Liberális Párt és a Mentsétek meg Romániát Szövetség is alkotmányossági kifogást emelt.

  • Fotó: romaniajournal.ro
    Fotó: romaniajournal.ro

Az elnök és a két ellenzéki párt arra hivatkozott beadványában, hogy a törvény több pontban sérti az alkotmányt, ugyanakkor elfogadásának módja is törvénytelen. Iohannis többek között azt kifogásolta, hogy a jogszabály elfogadásakor sérült a kétkamarás parlament elve, a képviselőház ugyanis – döntő házként – olyan előírásokat fogadott el, amelyeket a tervezetet első házként tárgyaló szenátus nem vitatott meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-07: Belföld - :

Külön kell tartani a népszavazást

Az SZDP és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége vezetőinek tegnapi tanácskozását követően Dăncilă közölte: a koalíció nem ért egyet azzal az elgondolással, hogy a választások napjára írjanak ki referendumot, mert ezzel megsértenék a Velencei Bizottság ajánlásait.
2019-06-07: Közélet - Váry O. Péter:

Újabb utcák javítását kezdik el (Sepsiszentgyörgy)

Több utcajavítás megkezdési parancsát adta ki a városháza azoknak a cégeknek, amelyek a nagyobb méretű munkálatok elvégzésének jogát elnyerték, ezekkel párhuzamosan a város tulajdonában levő Sepsi Út Kft., valamint a városi kertészet is végez kisebb javításokat – számolt be tegnapi sajtótájékoztatóján Antal Árpád polgármester.