Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

SepsiszentgyörgyÚjabb utcák javítását kezdik el

2019. június 7., péntek, Közélet

Több utcajavítás megkezdési parancsát adta ki a városháza azoknak a cégeknek, amelyek a nagyobb méretű munkálatok elvégzésének jogát elnyerték, ezekkel párhuzamosan a város tulajdonában levő Sepsi Út Kft., valamint a városi kertészet is végez kisebb javításokat – számolt be tegnapi sajtótájékoztatóján Antal Árpád polgármester.

  • Hamarosan folytatódhat a Kós Károly utca javítása. Albert Levente felvétele.
    Hamarosan folytatódhat a Kós Károly utca javítása. Albert Levente felvétele.

A Benedek Elek utcában a tömbházak felőli járdát leaszfaltozták, az Otthon sétányon szintén, ha az időjárás engedné, utóbbi helyen a parkoló és az úttest aszfaltozása is kivitelezhető lenne. Következik a Grigore Bălan út 9-es tömbháza mögötti út és járda felújítása, az OSK stadionjánál a lelátók közti járda alapozása már zajlik, a Bodok Szálloda előtt meg elbontották a régi szökőkutat, a terület aszfaltozása után ezt a részt is parkolóként használja majd a város – sorolta a polgármester.

Ami a nagyobb munkálatokat illeti: a Kós Károly utca felújításán dolgozó céggel sikerült kiegyeznie a városnak, az árvitában a kivitelező végül elfogadta az önkormányzat értelmezését, így nem kell szerződést bontani vele. A munka elkezdéséhez már csak a rendőrségi engedélyre várnak, akárcsak a dohánygyári hegy (Andrei Șaguna utca) esetében, itt a város azt szeretné, ha a felújítás idejére az egész utcaszakaszt lezárnák, a félsávos lezárás lassítaná a munka ütemét. A Váradi József utca felső szakaszában a villanyvállalat lefektette az új kábeleket, az új hálózat beüzemelése és a régi elbontása után következhet a járdák aszfaltozása, az úttesten a koptatóréteg leöntése. Ugyanez a munkálat van hátra még a Váradi József középső szakaszán, a Sas és a László Ferenc utcában is.

Idén még a Puskás Tivadar és az Ág utca felújítása szerepel a város terveiben, mindkét helyszínt átadták már a kivitelezőnek, a rendőrségi engedélyek kibocsátása után kezdődhetnek a munkálatok.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2019-06-07: Belföld - :

Alaptörvénybe ütköző

Így ítélte meg az alkotmánybíróság a Románia 2040 elnevezésű hosszú távú stratégia kidolgozására irányuló törvényt, amely ellen Klaus Iohannis államfő, a Nemzeti Liberális Párt és a Mentsétek meg Romániát Szövetség is alkotmányossági kifogást emelt.
2019-06-07: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Kevés a külföldi vendég

Közel egymillió turista látogatott tavaly Székelyföldre, a statisztikai intézet által összeállított országos rangsorban Maros megye az ötödik, Hargita megye a 18., míg Háromszék a 24. helyet foglalja el. A külföldi látogatók száma viszonylag alacsony, az országosan jegyzett közel 13 millió turista közül mindössze 2,8 millió érkezett a határokon túlról.