Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lejárt szavatosságú élelmiszert osztogattak

2019. június 7., péntek, Közélet

Több mint 17 tonna lejárt szavatosságú élelmiszert osztottak szét múlt hét végén Előpatak térségében. Az emberi fogyasztásra alkalmatlan vajat és margarint a hatóságok igyekeznek összegyűjteni azoktól, akik adományként kapták, majd megsemmisítik.

  • Fotó: riposzt.hu
    Fotó: riposzt.hu

Az ügy kapcsán a megyei állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság csütörtöki közleményében tudatta: Kovászna megye kormánybiztosi hivatala szerdán értesítette az intézményt arról, hogy június elsején és másodikán jelentős mennyiségű – több tonna – lejárt szavatosságú vajat és margarint osztottak ki Előpatakon. Az élelmiszerbiztonsági hatóság azonnal felvette a kapcsolatot az önkormányzattal, illetve a rendőrséggel, majd kiszálltak a helyszínre.

Vizsgálódásaik nyomán kiderült, külföldi adományként 7 ezer kg margarin, 5 ezer kg növényi zsír, 5400 kg vaj, valamint közel 2000 kg ruha és lábbeli érkezett június elsején Előpatakra. Az adományt a helyi pünkösdista egyház kapta, mely Előpatakon, Hidvégen, Árapatakon és Hetében osztotta szét a felajánlott élelmiszereket és ruhaneműt. A szakhatóság munkatársai az élelmiszer egy részét begyűjtötték, s ekkor derült ki, szavatossági határidejük 2019. május 5-e volt, elfogyasztásuk így káros lehet az egészségre – olvasható a Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvos jegyezte közleményben.

Az eset kivizsgálása folyamatban, a kormánybiztosi hivatal, valamint a rendőrség időközben elrendelte, hogy a lakosságtól minél előbb gyűjtsék be az adományba kapott vajat és margarint. A hatóságok lefoglalják a teljes termékmennyiséget, majd az adomány címzettje, a pünkösdista egyház költségén megsemmisítik azt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2019-06-07: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Kevés a külföldi vendég

Közel egymillió turista látogatott tavaly Székelyföldre, a statisztikai intézet által összeállított országos rangsorban Maros megye az ötödik, Hargita megye a 18., míg Háromszék a 24. helyet foglalja el. A külföldi látogatók száma viszonylag alacsony, az országosan jegyzett közel 13 millió turista közül mindössze 2,8 millió érkezett a határokon túlról.
2019-06-07: Közélet - Nagy D. István:

A szertornateremért gyűjtöttek aláírásokat (Mikes Kelemen Elméleti líceum)

Nem az iskola sportterme van előrehaladottan leromlott állapotban, hanem egy, a tanintézet területén található, a szertornaedzők és a Municípiumi Sportklub által bérelt kisebb ingatlan, melyet a tanintézet egyébként nem használt – tájékoztatott Már István, a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum igazgatója. Az intézményvezető a lapunkban szerdán Aláírásokkal a tornateremért címmel megjelent írásunkhoz szolgált pontosítással. Abban jeleztük: kétszáz személy által aláírt petíciót nyújtottak be a sepsiszentgyörgyi és a megyei önkormányzathoz, amiben a kezdeményezők a helyzet rendezését kérik a városvezetéstől, akár más terem biztosításával.