Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Tűz Bibarcfalván

2019. június 11., kedd, Közélet

Pénteken 19 órakor tűz ütött ki a néhai fürdő szomszédságában: testi sérülés nem történt, viszont jelentős anyagi kár keletkezett.

  • Hecser László felvétele
    Hecser László felvétele

A ház tulajdonosa nem volt otthon, de a közelben, az egyik szomszédnál tartózkodott, amikor észrevették, valami nagyon füstöl nála. A riasztásra a környék  lakói mind segíteni indultak, így mire a hivatásos tűzoltók megérkeztek, a tüzet jóformán teljesen eloltották. A szakemberek véleménye szerint a tüzet a kamrában elhelyezett hűtőszekrény meghibásodása okozta, onnan terjedt át a konyhára és a szobára. A szomszédoknak néhány értéket sikerült megmenteniük, de a nemrég készített modern konyhabútort és az elektronikus felszereléseket nem. A házat is menthetetlennek ítélték: nem dőlt ugyan össze, de fából készült szerkezete régi, nem lehet javítani. (hecser)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 717
szavazógép
2019-06-11: Közélet - Iochom István:

A székely nép eredete, letelepedése és kultúrája (Bemutatták Kiss László harmadik könyvét)

Kiss László ny. magyar–történelem szakos tanár legújabb, A székely nép eredete, letelepedése és kultúrája című és Székely származású írók, jeles személyiségek alcímű könyvét a kézdivásárhelyi Kosztándi Képtárban telt ház előtt mutatták be pénteken este. Az 1947-ben Gidófalván született szerzőnek ez a harmadik könyve, az előző kettő, Kézdiszék Széchenyije, Molnár Józsiás és a Pillanatképek Kézdivásárhely történetéből című 2009-ben, illetve 2010-ben jelent meg.
2019-06-11: Közélet - Hecser László:

Hírmondó még van közülük

Annak idején, amikor Erdély visszatérhetett az anyaországhoz, százak vonultak be boldogan Nagybaconból is katonának, hogy a hazát szolgálhassák. Sokan sosem térhettek vissza, idegen földön alusszák örök álmukat. Akik túlélték a világégést, itthon helytállásukkal tettek szülőföldjük érdekében: családot alapítottak, gyermeket neveltek, és a nehézségek, az elnyomó rendszer ellenére jövőt építettek a következő nemzedékeknek.