Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Új köntöst kap a művelődési otthon

2019. június 13., csütörtök, Közélet

Esztelnek Polgármesteri Hivatala a közigazgatásilag hozzá tartozó Kurtapatak művelődési otthonának felújítására pályázik a megyei tanácsnál – tudtuk meg Varga Attila községmenedzsertől, aki a terveket részletezve elmondta, hogy a művelődési otthonnál a födémet, a tetőszerkezet elkorhadt részeit szeretnék kicserélni, és a munkálatok során az épület első felére új cserép kerülne.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Az épület hátsó részét, amely az európai uniós pályázati pénzből elvégzett felújításból kimaradt, szintén tatarozni fogják. Itt a beázás problémája és a tetőszerkezet romlása követel sürgős beavatkozást. Már kértek árajánlatokat építkezéssel foglalkozó cégektől, és abból az derült ki, hogy az elvégzésre váró munkálatok értéke meghaladja az ötvenezer lejt. A megyei tanácsnál megpályázott huszonötezer lejt az esztelneki önkormányzat így egy annál nagyobb összeggel pótolja majd fel. Közelebbi terveik között Varga Attila községmenedzser az egykori óvodaépület felújítását és a központi parkban egy Nagy Mózes-szobor felállítását említette meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-13: Belföld - :

A bizalmatlansági indítványba is bekerült (Úzvölgyi temetőfoglalás)

Az úzvölgyi katonai temető ügye is szerepel az ellenzéki pártok által tegnap beterjesztett bizalmatlansági indítványban, amelyről a parlament várhatóan jövő kedden fog szavazni. Közben a román védelmi minisztérium tárgyalást javasolt Magyarországnak a katonai temetők, kifejezetten az úzvölgyi sírkert ügyében.
2019-06-13: Jegyzet - Iochom István:

Pontosít Esztelnek egykori polgármestere (Visszajelzés)

Lapunk május 31-i számában a Mennie kell Dálnok polgármesterének is című tudósításunkban azt írtuk, hogy Esztelnek, Lemhény és Kézdialmás után Bartók Ede Ottó, Dálnok polgármestere is elveszíti tisztségét összeférhetetlenség miatt.