Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

VisszajelzésPontosít Esztelnek egykori polgármestere

2019. június 13., csütörtök, Jegyzet

Lapunk május 31-i számában a Mennie kell Dálnok polgármesterének is című tudósításunkban azt írtuk, hogy Esztelnek, Lemhény és Kézdialmás után Bartók Ede Ottó, Dálnok polgármestere is elveszíti tisztségét összeférhetetlenség miatt.

Varga Attila, Esztelnek volt polgármestere a minap kért pontosítást az ügyben. Elmondása szerint öt évvel ezelőtt az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség a kereskedelmi kamaráktól kikért adatok alapján országszerte több mint kilencven polgármester esetében állapított meg összeférhetetlenséget, mivel ezen az elöljárók neve magáncégekkel összefüggésben is szerepelt a nyilvántartásokban. Kézdiszéken több polgármester esetében is összeférhetetlenséget állapítottak meg. Az érintett felső-háromszéki községvezetők a brassói táblabírósághoz fordultak, ahol akár többéves különbséggel tárgyalták le a fellebbezéseket. Varga Attila beadványát az elsők között tárgyalták le és utasították el a fellebbezését, a táblabíróság az Országos Feddhetetlenségi Ügynökségnek adott igazat. Varga Attilának még három hónapja volt polgármesteri mandátumából, amikor a Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszékhez fordult. Esztelnek akkori polgármestere 2016-ban a helyhatósági választásokon objektív okok miatt nem pályázta meg a községvezetői tisztséget, habár indulhatott volna, mint bárki más, ezért azt kérte, hogy hozzák előbbre fellebbezése tárgyalásának időpontját, amire sor is került. 2017. május 12-én a legfelsőbb bíróság végleges és visszavonhatatlan döntést hozott, megsemmisítette a brassói táblabíróságon született ítéletet és megállapította, hogy az ő esetében nem áll fenn összeférhetetlenség, tehát gyakorlatilag felmentették.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 708
szavazógép
2019-06-13: Közélet - Iochom István:

Új köntöst kap a művelődési otthon

Esztelnek Polgármesteri Hivatala a közigazgatásilag hozzá tartozó Kurtapatak művelődési otthonának felújítására pályázik a megyei tanácsnál – tudtuk meg Varga Attila községmenedzsertől, aki a terveket részletezve elmondta, hogy a művelődési otthonnál a födémet, a tetőszerkezet elkorhadt részeit szeretnék kicserélni, és a munkálatok során az épület első felére új cserép kerülne.
2019-06-13: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Célkeresztben a tehetséggondozás (DOFE-Gála a zabolai Mikes-birtokon)

Különleges környezetben ünnepelték és díjazták a napokban azokat a háromszéki ifjakat, akik bekapcsolódtak és sikeresen teljesítették a The Duke of Edinburgh’s International Award (DOFE) személyiségfejlesztő programot. Az elismerő okleveleket a zabolai Mikes-kastélyban több mint harmincan vehették át, a résztvevők mellett a fiatalok mentorainak tevékenységét is értékelték.