Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kis börzéken, egyetemi városokban keresik a munkaerőt

2019. június 20., csütörtök, Közélet

Háromszéki munkaadók igényére szervezett állásbörzéket az előző időszakban a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség. Készruhaiparban és kereskedelemben érdekelt cégek kívántak új munkatársat toborozni, a hivatalnál egyébként kétszáznál is több szabad állásra keresnek jelentkezőt hetente. Ma Kolozsváron is népszerűsítik a háromszéki és sepsiszentgyörgyi heti állásajánlatot azon az egyetemistákat célzó rendezvényen, melynek célja, hogy a fiatalokat tanulmányaik befejezése után hazahívják szülővárosukba.

  • Sepsiszentgyörgyi állásbörze. Fotó: Albert Levente
    Sepsiszentgyörgyi állásbörze. Fotó: Albert Levente

Legutóbb Baróton próbált munkatársakat toborozni az RGT készruhaipari gyár – az erdővidéki kisváros térségében közel 800 állástalant tartanak nyilván, akik közül mintegy félszázan jogosultak munkanélküli-segélyre. Az RGT Barót mellett a megyeszékhelyi munkapontjához kívánt dolgozókat szerződtetni, s azt is vállalták, amennyiben lesz jelentkező, megoldják szállításukat is Sepsiszentgyörgyre. A felajánlott 50 munkahelyből 30-ra szakképzetlen munkást alkalmaztak volna, a megjelent 32 érdeklődő közül azonban mindössze kettőt sikerült kiválasztani. Május végén a Kaufland nagyáruházzal közösen szerveztek minibörzét, akkor 25 munkahelyre kerestek jelentkezőt. A megjelent 44 érdeklődő közül tízet választott ki a társaság, öt munkavállalóval végül szerződést is kötöttek. Az áprilisi általános állásvásár nyomán 11 olyan álláskeresőnek sikerült elhelyezkednie, aki már nem jogosult segélyre, az érintettek közül egy 25 évnél fiatalabb, hárman pedig a 45 évnél idősebb álláskeresők kategóriájába tartoznak. Kelemen Tibor intézményvezető szerdai sajtótájékoztatóján kifejtette, térségünkben jelenleg 3 százalék a munkanélküliségi mutató, május végén 2577 munkanélkülit jegyeztek, akik közül kevesebb mint 400-an kaptak munkanélküli-segélyt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1137
szavazógép
2019-06-20: Kármentő - Nagy B. Sándor:

A medve és a nyaralás

Annyi medvés történetet hallottunk, olvastunk az utóbbi időben, hogy lassan immúnissá váltunk a téma iránt, már nem szörnyülködünk azon, hogy újra betévedt a medve valamelyik falusi gazdaságba, vagy látta valaki egy-egy településen.
2019-06-20: Közélet - :

Védjük otthonainkat

A lakásokból történő lopások megelőzése érdekében szervezett tájékoztató kampányt a megyei rendőr-felügyelőség, munkatársaik tegnap Sepsiszentgyörgy központjában népszerűsítették azokat a módszereket, hasznos intézkedéseket, amelyek révén megóvhatjuk otthonainkat az illetéktelen látogatóktól.