Kibúvót keres Olosz Gergely

2019. június 21., péntek, Belföld

Rendkívüli jogorvoslati kérelmet nyújtott be a Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszékhez Olosz Gergely volt RMDSZ-es szenátor, akit hatalommal való visszaélésért három év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek.

  • Olosz Gergely. Fotó: Krónika
    Olosz Gergely. Fotó: Krónika

A jelenleg Magyarországon tartózkodó, március 13-án őrizetbe vett és azóta bűnügyi felügyelet alatt lévő Olosz azt szeretné elérni, hogy érvénytelenítsék a jogerős ítéletet. Az ítélet szerint 2010-ben az akkor parlamenti képviselő Oloszt négy vállalkozó lefizette, hogy előnyös szerződésekhez juttassa cégeiket, kihasználva azt, hogy a politikus korábban az energiaár-szabályozó hatóság elnöki tisztségét töltötte be. A Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszék múlt év végén hozta meg végleges döntését, a volt politikustól 384 ezer euró és 400 ezer lej elkobozását is elrendelve.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 223
szavazógép
2019-06-21: Belföld - :

Hírsaláta

MÉG EGY KORRUPT POLITIKUS. Korrupció miatt három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a legfelső bíróság Mihai Voicut, aki az NLP egyik alelnökeként és az egyik megyei szervezet elnökeként olyan feltételt szabott a 2012-es önkormányzati, majd parlamenti választások előtt a befutó helyek megpályázásához, amely nem szerepelt a párt alapszabályzatában: mégpedig hogy az egyéni jelöltek pénzzel támogassák a választási kampányt. Ugyanezt szabta a politikai támogatás feltételéül azok számára, akik közintézmények vezetői pozícióját pályázták meg.
2019-06-21: Belföld - :

Autópálya-akadály

Az erdélyi autópálya nyomvonalának módosítását kéri a Limes Országos Bizottság, azzal érvelve, hogy a jelenlegi tervek szerint a sztráda áthaladna a Szilágy megyei Zutor település területén felfedezett római castrum lelőhelyén.