Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Állatkiállítás Uzonban

2019. június 25., kedd, Gazdakör

Az uzoni falunapok keretében idén is sor került a hagyományos állatszemlére. A falu gazdái szarvasmarhákat, juhokat tettek közszemlére, egy nagy fülű szamár is bemutatásra került. Több gazdára, több állatra számítottak, sokan az elfoglaltságukra hivatkozva maradtak távol – mondta el Ördög László, a kiállítás szervezője.

A szarvasmarhaszemlén bemutatott állatok gazdáit oklevelekkel díjazták, ráadásként mindenkit közös ebédre hívtak – a nagy üstben három berbécsbárány földi maradványai lényegültek át táplálékká a résztvevők számára.

Gál Imre csernátoni gazda juhaival érkezett a kiállításra. Landschaf és Suffolk kereszteződésű állatokat hozott a szemlére. Mint elmondta, a Landschaf fajtától a tejbőséget öröklik az utódok, a Suffolk a jó húsformákat hozza. A szaporítást úgy irányítja, hogy egész évben legyen báránya, így folyamatosan ki tudja elégíteni a vásárlók igényeit – mondta a juhtenyésztő. Állatait főként belterjesen tenyészti, a bárány nélküli egyedeket gazdaságában és bérelt kertekben tartja. Hozzáfűzte: a bárányos anyajuhokat nem meri kiengedni, nagy veszélyt jelentenek rájuk a kutyák, farkasok, de a medvék is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2019-06-25: Gazdakör - Bokor Gábor:

Nincs alku a környezettudatos mezőgazdaság terén

Phil Hogan uniós mezőgazdasági biztos felhívta a tagországok figyelmét: nem képezhetik politikai alku tárgyát a környezet- és klímavédelem terén folyósított támogatások a 2020 utáni közösségi agrárpolitika (KAP) terén. A környezeti és klímavédelmi kérdéseket érintő minden politikai ambíciót vissza kell utasítani – mondta a biztos az unió mezőgazdasági minisztereinek múlt heti találkozóján.
2019-06-25: Gazdakör - :

Szúnyogűző növények

Az egész ország életét megkeserítik jelenleg a szúnyogok. Mind­annyian az önkormányzatok és az egyéb, témában érintett szervek segítségére várunk, pedig mi magunk is sokat tehetünk a védekezésért. Létezik ugyanis több olyan növény is, amely elüldözi a vérszívókat.