Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kevés részmunkaidős

2019. június 26., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Bulgáriához, Magyarországhoz, Horvátországhoz, Szlovákiához és Lengyelországhoz hasonlóan Romániában a legalacsonyabb a részmunkaidővel dolgozó alkalmazottak aránya az Európai Unióban, a munkaerő mind­össze 6,3 százalékát alkalmazták így tavaly – derül ki az Eurostat jelentéséből.

Az uniós átlag 2005 óta folyamatosan növekszik, tavaly elérte a 19 százalékot. A legtöbb részmunkaidős alkalmazott Hollandiában dolgozik (47 százalék), de Ausztriában és Németországban is népszerű ez a munkavállalási forma (28, illetve 27 százalék). Leginkább a nők körében népszerű a részmunkaidő. Miközben a női munkavállalók körében a részmunkaidős szerződések aránya átlagosan 31 százalék, addig a férfiak esetében ez csupán 8 százalék.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1020
szavazógép
2019-06-26: Pénz, piac, vállalkozás - :

Egyeztetések a kereskedelmi háború elkerüléséért

Telefonon egyeztetett Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettes, Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi főképviselője és Steven Mnuchin pénzügyminiszter néhány nappal az előtt, hogy a két ország elnöke találkozik Japánban a G20-as országcsoport csúcstalálkozójának alkalmából – adta hírül tegnap a Hszinhua kínai állami hírügynökség. Az amerikai fél kezdeményezésére tartott megbeszélésen abban állapodtak meg, hogy folytatják az egyeztetéseket.
2019-06-26: Pénz, piac, vállalkozás - :

Szabadnapokért pénzt

A Nemzeti Liberális Párt több törvényhozója módosító javaslatot nyújtott be a munkatörvénykönyvhöz, miszerint a munkavállaló beleegyezésével a ledolgozott munkaszüneti nap csak pénzjuttatással legyen kompenzálható.