Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szobrot állítanak Trump felségének

2019. július 3., szerda, Magazin

Életnagyságú, fából készült szobrot állítanak Melania Trumpnak a szülővárosához közeli egyik dombon.

A szobrot Brad Downey amerikai művész álmodta meg, aki azután kutatott, hogy a szlovének hogyan élik meg Melania sikereit – számolt be a kezdeményezésről a helyi sajtó. Konkrét válaszok hiányában Downey visszatért Kentuckyba, és egy szlovén szobrásztól rendelte meg a first ladyt ábrázoló alkotást, amelyet a helyi művész motorfűrésszel dolgozott ki és Melania 2019-nek nevezett el. A szobrot pénteken leplezik le, egy nappal azelőtt, hogy Brad Downeynak kiállítása nyílik Ljubljanában, ahol a szobor mását is bemutatják. Az alkotás kezdetleges módon ábrázolja Donald Trump amerikai elnök feleségét, akinek gyökerei visszanyúlnak a Száva folyóhoz, és az ottani dombról „üdvözli” szülővárosát, Sevnicát – olvasható a ljubljanai Vzigalica galéria ismertetőjében.

Melania Trump szülővárosának kulturális, idegenforgalmi, sport- és ifjúsági intézete korábban már olyan termékeket dobott piacra First Lady márkanév alatt, mint egy kékfrankos száraz vörösbor, egy különleges szalámi, továbbá különféle sütemények, kozmetikai készítmények, csokoládék, csokoládéval bevont szárított almaszeletek, valamint gyógyteák és porceláncsészék. A településen az amerikai választások óta kapható Melania Trumpról elnevezett palacsinta, poharas desszert és méz is, ám a legnagyobb médiafigyelmet a Melania torta kapta, amellyel egy helyi pékség rukkolt elő. A Ljubljanától mintegy 60 kilométerre keletre, a Száva folyó alsó völgyében fekvő Sevnica korábban iparáról volt híres, ma egyre inkább bővülő turizmusáról.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint jó hatása lesz-e az edzőváltásnak a Sepsi OSK-nál?

eredmények
szavazatok száma 705
szavazógép
2019-07-03: Magazin - :

Emlékérme a Himnusz születésére

Különlegesen nagy méretű ezüst emlékérmét bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Himnusz első nyilvános bemutatójának 175. évfordulóján a gyulai Erkel Ferenc Emlékházban.
2019-07-03: Riport - Váry O. Péter:

A példaember

Walfrid Huber sok szempontból példakép lehet. Kétkezi munkás emberből vált egyetemi tanárrá, mesterségét művészi szintre emelte, „labanc” létére magyar nőt vett feleségül, megtanult magyarul, nyelvünket nemcsak társalgási szinten beszéli, hanem a szaknyelvet is birtokolja; szakmájában nem tűri a kontár munkát (néhol a kovácsok rémeként emlegetik), életcéljául tűzte ki, hogy a majdnem kihalt mesterséget annak hagyományos módján felélessze, és arról is gondoskodott, hogy a következő nemzedékeket legyen, aki jól tanítsa. Nem utolsósorban némi köze a székelyföldi Nemzetközi Kovácstalálkozóhoz is van, hiszen a Sepsiszentgyörgyön szeptemberben immár negyedik alkalommal sorra kerülő rendezvény létrejötténél ő is bábáskodott. A most 77 éves Walfrid Huber életútja tanulságul szolgálhat sok tévelygő fiatalnak.