Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KosárlabdaVereséggel kezdett a román válogatott

2019. július 5., péntek, Sport

A román női kosárlabda-válogatott 28 ponttal, azaz 31–59-re (10–16, 4–20, 12–8, 5–15) kikapott az orosz csapattól szerdán a Nápolyban zajló 30. nyári Universiadén. A B-csoport másik meccsén Portugália 64–50 arányban diadalmaskodott Argentína ellen.

  • Fotó: Román Kosárlabda Szövetség
    Fotó: Román Kosárlabda Szövetség

A Cătălin Tănase edzette román Universiade-válogatott Anamaria Vîrjoghe, Teodora Neagu, Alina Podar, Lénárt Paula és Ana Ferariu kezdő ötössel állt ki az oroszok ellen, ahol Alekszej Seredenkov szövetségi kapitány Daria Koloszovszkaját, Anna Burovaját, Polina Fedorovát, Elizaveta Zajtszevát és Polina Matuskinát küldte pályára.

Az oroszok kezdték jobban a meccset, s a 3. percben már 2–10-re vezettek. Lénárték értékesítették a soron következő két támadásukat és felzárkóztak 4 pontra (6–10), ám Seredenkov tanítványai nem adták ki kezükből az irányítást, és 10–16-ra nyerték meg az első negyedet. A második szakasz teljes egészében az oroszokról szólt, akik 4–20-ra hozták a játékrészt és nagyjából eldöntötték a mérkőzés végkimenetelét (14–36).

A nagyszünet után egy határozottabb román együttes jött ki az öltözőből, s Kelemenék annak ellenére tudtak összehozni egy 10–0-s rohamot, hogy sokat tévedtek a negyed elején (24–36). Az utolsó három percben magukhoz tértek az orosz lányok, s 26–44-es állásról rajtolt a záró tíz perc. Ezt a negyedet is Oroszország irányította, s amíg Cătălin Tănase lányai mindössze három kosarat jegyeztek, ellenfeleik nyolcszor voltak eredményesek, és plusz 28 ponttal nyerték meg a találkozót (31–59).
A román válogatott legjobbja Podar volt a maga 10 pontjával, rajta kívül Kelemen 7, Ferariu 4, Neagu 4, Vîrjoghe, Ardelean és Lénárt 2–2 egységet jegyzett. Az orosz csapat és a mezőny legeredményesebbje Koloszovszkaja lett, aki 19 ponttal zárta a találkozót.

Románia tegnap Portugáliával játszott, míg ma 18.30 órától Argentína lesz az ellenfél. (tif)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2019-07-05: Sport - :

Hétvégén Dublinban teker Szabó Norbert (Pályakerékpározás)

A remekre sikeredett tajvani idénykezdés után a sepsiszentgyörgyi Szabó Norbert pályakerékpáros a hétvégén Dublinban teker, ahol egy újabb CL1-es versenyen áll rajthoz. Sportolónk sprintben és keirinben (motorfelvezetéses üldözőverseny) próbál újabb pontokat gyűjteni, hogy szep­temberben meglegyen a világkupa-induláshoz szükséges 850 egység. Utóbbi viadalról lehet kijutni a jövő évi tokiói olimpiai játékokra.
2019-07-05: Sport - :

Magyar kudarc a negyeddöntőben (Kosárlabda)

A magyar válogatott 62–59-re kikapott tehnap Nagy-Britanniá­tól a szerb–lett rendezésű női kosárlabda-Európa-bajnokság belgrádi negyeddöntőjében, de ha megnyeri szombati alsóházi meccsét, kijuthat az olimpiai selejtezőtornára.