Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KosárlabdaMagyar kudarc a negyeddöntőben

2019. július 5., péntek, Sport

A magyar válogatott 62–59-re kikapott tehnap Nagy-Britanniá­tól a szerb–lett rendezésű női kosárlabda-Európa-bajnokság belgrádi negyeddöntőjében, de ha megnyeri szombati alsóházi meccsét, kijuthat az olimpiai selejtezőtornára.

  • Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt
    Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Az először Eb-negyeddöntős britek és a 2001 után ismét a nyolc között szereplő magyarok összecsapását utóbbiak kezdték jobban, és 7–0-ra elhúztak. A folytatásban a főként távolról próbálkozó britek akarata érvényesült, akik a nagyszünetre tízpontos előnyre tettek szert (22–32). Fordulás után 14 ponttal megléptek, s őrizték tíz pont körüli előnyüket, az utolsó negyed 38–48-ról indult. A hajrában feltámadt a magyar csapat, az utolsó percben 59–60 állt az eredményjelzőn, de a fordítás nem jött össze.

A magyar válogatott a szombati, olimpiai selejtezőtornáért kiírt alsóházi rájátszásban a francia–belga negyeddöntő vesztesével találkozik (a találkozó lapzárta után ért véget). Ha Magyarország megnyeri a meccset, az első hatban végez az Eb-n, így részt vehet februárban a tokiói olimpia selejtezőtor­náján.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 964
szavazógép
2019-07-05: Sport - :

Vereséggel kezdett a román válogatott (Kosárlabda)

A román női kosárlabda-válogatott 28 ponttal, azaz 31–59-re (10–16, 4–20, 12–8, 5–15) kikapott az orosz csapattól szerdán a Nápolyban zajló 30. nyári Universiadén. A B-csoport másik meccsén Portugália 64–50 arányban diadalmaskodott Argentína ellen.
2019-07-05: Közélet - Hecser László:

Hűséggel éljetek! (Lelkészszentelés Nagybaconban)

Az Erdélyi Református Egyházkerület huszonhárom fiatal lelkésszel gazdagodott: szerda délután Nagybaconban tettek esküt, hogy elkötelezik magukat a lelkészi szolgálatra. Az ünnepségen – melyen a helyi egyházközség tagjain kívül a megyéből és Erdély távolabbi pontjairól érkezett egyházi és világi vendégek vettek részt – elhangzott: az esemény különlegességét az adja, hogy nem kibocsátanak, mint az évzáró ünnepségeken szokás, hanem befogadnak, maguk sorába emelik a fiatalokat, hogy azok szolgálhassák, építhessék az egyházat és közösségüket.