Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Félnek a szélsőjobboldaltól

2019. július 5., péntek, Világfigyelő

Többen tartanak Németországban attól, hogy szélsőjobboldali merénylet vagy támadás történik, mint attól, hogy iszlamisták követnek el merényletet – derül ki az ARD német közszolgálati televízió megrendelésére készült, Deutschland­Trend nevű reprezentatív kutatás tegnap közzétett eredményéből.

  • Szélsőjobboldali tüntetők Halleban
    Szélsőjobboldali tüntetők Halleban

A megkérdezettek 71 százaléka volt azon a véleményen, hogy nagyon nagy vagy inkább nagy egy szélsőjobboldali merénylet esélye. Ez 13 százalékponttal kevesebb, mint 2016 októberében. Iszlamista terrortámadás veszélye az emberek 60 százaléka szerint nagyon nagy vagy inkább nagy. A baloldali radikálisoktól már csak az emberek kisebb része tart. A válaszadók 41 százaléka szerint nagyon nagy vagy elég nagy egy baloldali szélsőségesek által végrehajtott merénylet veszélye. A többség, 56 százalék szerint a terrorizmusnak ez a fajtája kevéssé fenyegeti Németországot.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1875
szavazógép
2019-07-05: Világfigyelő - :

Amerikai figyelmeztetés Iránnak

Donald Trump amerikai elnök szerda este a Twitteren arra figyelmeztette Iránt, hogy a Teherán urándúsításra vonatkozó aznapi bejelentését Washington „fenyegetésként” értékeli. „Csak óvatosan a fenyegetésekkel. Visszaüthetnek akkorát, amekkorát korábban még senki nem ütött” – írta mikroblogbejegyzésében az elnök.
2019-07-05: Belföld - :

A lakosság is hozzájárul a működéshez (Nyugati Szövetség)

Minden kolozsvári polgárnak évi fél eurójába fog kerülni a Nyugati Szövetség (AVE – Alianţa Vestului), és az összegyűlő 162 ezer eurót a működtetési költségeire fordítják majd – döntött tegnap a kolozsvári tanács.