Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KosárlabdaAmerikai beállós a Sepsi-SIC csapatában

2019. július 5., péntek, Sport

A négyszeres bajnok és ugyancsak négyszeres Román Kupa-győztes megyeszékhelyi Sepsi-SIC együttese ma bejelentette a 25 esztendős amerikai Natalie Butler szerződtetését. A 196 centiméter magas beállós legutóbb a belga élvonalban érdekelt BC Belfius Namur Capitale csapatában játszott.

  • Fotó: twitter.com
    Fotó: twitter.com

Butler első európai idénye előtt a George Mason University alakulatában kosárlabdázott, ahonnan tavaly az észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokság játékosbörzéjén a Dallas Wings választotta ki. A George Mason University történetében ő volt az első játékos, akit egy WNBA-csapat kiszemelt, továbbá az egyetemi kosárlabda-bajnokságban az ő nevéhez fűződik az egy szezonban leszedett legtöbb lepattanó (563). Emellett a virginiai egyetemen Butler tartja az egy idényben dobott legtöbb pont rekordját is (653). A 2017–2018-as egyetemista bajnokságban 34 mérkőzésen lépett pályára, átlagban 34,5 percet játszott, 19,2 pontot, 16,6 lepattanót jegyzett és 1,4 gólpasszt osztott ki. Az elmúlt idényben a tizenhétszeres bajnok és tizenhétszeres kupagyőztes BC Belfius Namur Capitale mezében öt találkozón játszott: a belga pontvadászatban három meccsen lépett pályára, átlagban 9,7 pontot dobott, és 11,3 lepattanót szedett le; az Európa-kupabeli két összecsapásán összesen 56 percet töltött a parketten, ez idő alatt pedig 15 pontot szerzett, továbbá 15 lepattanót gyűjtött és 2 asszisztot jegyzett (a csapat a második számú európai sorozat selejtezőiben a spanyol Lointek Gernika Bizkaia gárdájával mérkőzött meg és kettős vereséget szenvedett, így nem jutott be a csoportkörbe).

Butler a Sepsi-SIC negyedik nyári igazolása az amerikai Chrissy Givens, az aradi születésű Andra Mandache és a nagyváradi Orbán Nicolette után. Mint arról már beszámoltunk, az ősztől a Sepsi-SIC csapatánál, Zoran Mikes irányítása alatt folytatja a montenegrói Jovana Pašić, a szerb Kristina Topuzović, valamint Annemarie Gödri-Părău, Ioana Ghizilă, Kovács Renáta, Demeter Nóra és Mîrne-Nagy Ildikó is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 717
szavazógép
2019-07-05: Belföld - :

Elhalasztották az óvások megvitatását

Július 10-ére halasztotta tegnap az alkotmánybíróság azoknak a beadványoknak a megvitatását, amelyeket a Mentsétek meg Romániát Szövetség, a Nemzeti Liberális Párt és Klaus Iohannis államfő nyújtott be a büntető törvénykönyv és a büntetőeljárási törvénykönyv ellen – jelezték a taláros testülethez közel álló források.
2019-07-05: Közélet - Ferencz Csaba:

Újabb Bertis-üzlet nyílt Sepsiszentgyörgyön

A központ után a Zatureczky Berta Öregotthon melletti új apartman-ház alagsorában nyitotta meg második Gold-típusú üzletét Sepsiszentgyörgyön a Bertis-csoport.