Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KosárlabdaÚjabb vereség, ezúttal Portugáliától

2019. július 6., szombat, Sport

Az oroszok elleni vereség után egy újabb, ám súlyosabb kudarcba futott bele Románia: csütörtökön 69–32 (16–6, 9–10, 23–6, 21–10) arányban kikapott Portugáliától a Nápolyban zajló 30. nyári Universiadén.

  •  A román egyetemi válogatott. Fotó: Facebook / FRBaschet
    A román egyetemi válogatott. Fotó: Facebook / FRBaschet

A találkozó első perce volt csak kiegyensúlyozott, 4–4 után megbillent a pálya, és a portugálok átvették a küzdelem irányítását, amit az utolsó dudaszóig ki sem engedtek a kezükből. Tízpontos (16–6) luzitán előnyről rajtolt a második negyed, amelyet ugyan megnyert a román válogatott, de csak egy pontot sikerült lefaragnia hátrányából (25–16). A térfélcsere után egyre rosszabbul ment a játék Cătălin Tănase tanítványainak, akik 23–6-ra veszítették el a harmadik szakaszt, és a 26 ponttal vezető portugálok máris eldöntötték a meccset. A párharc záró tíz percében is Portugália volt a jobb, így 37 pontos vereséget mért Romániára.

A mérkőzés és a portugál válogatott legeredményesebb játékosa Josephine Filipe volt a maga 20 pontjával, a román csapatból Lénárt Paula 6, Dora Ardelean 5, Anamaria Vîrjoghe, Kelemen Kincső, Alina Podar és Ana Ferariu 4, Carla Popescu 3, valamint Sonia Vilcinschi 2 pontot szerzett. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2019-07-06: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett édesanya, nagymama, dédmama, anyós, rokon és jó szomszéd,
özv. DEÁK LÁZÁRNÉ
szül. SOÓS AMÁLIA
életének 83. évében elhunyt.
Temetése 2019. július 7-én 14 órakor lesz az orbaiteleki temetőben.
Pihenése legyen csendes.
A gyászoló család
4266/b
2019-07-06: Élő múlt - Nagy D. István:

Rendszer- vagy módszerváltás? (A kommunizmusról és bukásáról)

Nem lehet pontosan átérezni és felfogni az 1989-es közép- és kelet-európai rendszerváltások jelentőségét, valamint az azóta eltelt időszak okozta érzelmi válságokat a kommunista rezsim, a második világháborút követően a térségre rányomott szovjet béklyó, a borzalmak és nem utolsósorban a kitörési kísérletek ismerete nélkül – egyebek mellett erre világítottak rá a Volt Politikai Foglyok Kovászna megyei szervezete által múlt pénteken a rendszerváltás témájában szervezett konferencia előadói. Legalább ennyire jelentős következtetés, hogy harminc évvel az egypártrendszerek, diktatúrák felszámolása után még mindig a csalódottság érzése kíséri az egész folyamatot.