Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Menesztené Neagát

2019. július 9., kedd, Belföld

Az országos útügyi társaság (CNAIR) elnökének leváltását kérte Răzvan Cuc szállításügyi minisztertől Viorica Dăncilă tegnap, mert elégedetlen az infrastrukturális beruházások ütemével.

  • Fotó: Ziarul Financiar
    Fotó: Ziarul Financiar

A kormányfő elemeztette az autópálya-építéseket, magyarázatot kért a Piteşti–Nagyszeben sztrádával, illetve a Piteşti–Craiova gyorsforgalmi úttal kapcsolatos késésekre, és úgy értékelte, hogy a 2018-ra ígért (szerk. megj.: valójában 2016 májusa volt az első határidő) Lugos–Déva autópályát illetően az útügy vezetősége félretájékoztatta a kormányt. (Erről Cuc – aki a küszöbön álló kormányátalakítás során a hírek szerint szintén búcsúzhat a miniszterségtől – épp tegnap jelentette be, hogy július végére elkészül, egy 13 kilométeres szakasz kivételével.) Ezek miatt kérte a kormányfő Narcis Neaga menesztését. Neagát Dacian Cio­loş volt kormányfő 2016-ban egyszer már leváltotta a CNAIR éléről, mert a korrupcióellenes ügyészség visszaélésekkel vádolta, ügyét azonban 2018-ban egy alkotmánybírósági döntés nyomán lezárták, és 2018 májusában Viorica Dăncilă ideiglenes jelleggel ismét kinevezte vezérigazgatónak.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 963
szavazógép
2019-07-09: Belföld - :

Keresik a kódex hibáit

Az alkotmánybíróságon akarja megtámadni a sürgősségi kormányrendelettel elfogadott közigazgatási kódexet a Nemzeti Liberális Párt. Az ellenzéki alakulat elnöke, Ludovic Orban elmondta: munkacsoportot hoznak létre, hogy rábukkanjanak az esetleg fennálló alkotmányellenességre, és ha ilyen elemeket találnak, a nép ügyvédjét fogják felkérni, hogy emeljen alkotmányossági kifogást a kódex ellen.
2019-07-10: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Szimfonikus napok
A Voces-ProArt Kulturális Egyesület szervezésében ma 19 órától kerül sor a 10. Szimfonikus Napok zárókoncertjére a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban. Fellép a Sepsi Kamarazenekar, a Voces kamarakórus, meghívott: Luiza Zan dzsesszénekesnő és Pakot István énekes. Művészeti irányító: Cserkész Emese. A belépés díjtalan.