Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kétszáznál több eljárás

2019. július 10., szerda, Belföld

A május 26-ai európai parlamenti választások kapcsán 217 büntetőjogi ügyiratcsomót nyitottak – közölte Carmen Dan. A belügyminisztert tegnap hallgatta meg az EP-választások kapcsán jelzett és a közbeszédben szóba kerülő esetleges rendellenességeket kivizsgáló parlamenti különbizottság.

  • Forrás: DC News
    Forrás: DC News

A belügyminiszter elmondta: a szaktárca alárendeltségébe tartozó intézmények kivizsgálásai nyomán 128 dossziét nyitottak választási csalás (jogtalanul leadott szavazat, egy személy többszöri szavazása, hamis személyazonossági igazolvány vagy hamis szavazólap használata) gyanúja miatt, 89-et pedig a szavazati jog gyakorlásának akadályozása, a választópolgárok befolyásolása vagy a szavazás titkosságának megszegése miatt. Egyetlen esetben folyik konkrét személy ellen a büntetőjogi kivizsgálás, az összes többi ügyben azt vizsgálják, hogy történt-e bűncselekmény (in rem vizsgálat). A 217-ből egyelőre 21 dosszié lezárását javasolták az ügyészségnek, további 196 kapcsán még folynak a kivizsgálások. Carmen Dan azt is elmondta, a legtöbb iratcsomót Bukarestben (31), Giurgiu (22), Prahova (12) és Hargita (10) megyében nyitották.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 726
szavazógép
2019-07-10: Belföld - :

Elmarasztalták Romániát

Románia kevés intézkedést hozott a törvényhozók, bírák és ügyészek korrupciójának megakadályozására, és nem adott megnyugtató választ az igazságszolgáltatás vitatott reformjával kapcsolatos aggályokra – állapította meg az Európa Tanács (ET) korrupcióellenes testülete (GRECO) Romániáról szóló, tegnap közzétett jelentésében.
2019-07-10: Belföld - :

Incidens bőven volt

Az EP-választások alatt számos incidensről számoltak be a külképviseletek – közölte tegnap Laura Elena Chiorean külügyminisztériumi főtitkár ugyanazon parlamenti különbizottság előtt.