Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Incidens bőven volt

2019. július 10., szerda, Belföld

Az EP-választások alatt számos incidensről számoltak be a külképviseletek – közölte tegnap Laura Elena Chiorean külügyminisztériumi főtitkár ugyanazon parlamenti különbizottság előtt.

  • Forrás: Digi24
    Forrás: Digi24

Többszöri szavazásról ugyan nem érkezett jelentés a tárcához, más gond azonban akadt a külföldi szavazókörzeteknél: agitátorok kampányoltak, sértő szavakkal és szidalmakkal illették a diplomáciai testület tagjait, és testi bántalmazásra is sor került. Több helyen is erőszakosan hatoltak be a szavazóhelyiségekbe éles tárgyakat használó agresszív csoportok, hogy szavazólapokat vegyenek magukhoz; egyes esetekben alkohol hatása alatt álltak és ismert rendbontók voltak (például Olaszországban). Chioran szerint külföldön már kora reggel elterjedt az a rémhír, hogy nincs elegendő szavazólap (holott több ezer felhasználatlanul megmaradt), több száz fős csoportok már órákkal az urnanyitás előtt sorakozni kezdtek, és miután szavaztak, ismét beálltak a sorba – állította Chiorean, aki szerint Bécsben, Grazban, Linzben, Salzburgban az urnazáráskor sorban maradt szavazópolgárok felfeszítették a külképviseletek ajtaját, és rendőri közbeavatkozásra volt szükség. Belgiumban a külképviselet dolgozóit szidalmazták és halálosan megfenyegették, Nicosiában urnazáráskor egy körülbelül százfős csoport ittas állapotban skandált kormányellenes jelszavakat és trágár kifejezéseket, az ajtót döngetve. Koppenhágában kövekkel dobálták a nagykövetség ablakait, miután bezárt a szavazókörzet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 717
szavazógép
2019-07-10: Belföld - :

Kétszáznál több eljárás

A május 26-ai európai parlamenti választások kapcsán 217 büntetőjogi ügyiratcsomót nyitottak – közölte Carmen Dan. A belügyminisztert tegnap hallgatta meg az EP-választások kapcsán jelzett és a közbeszédben szóba kerülő esetleges rendellenességeket kivizsgáló parlamenti különbizottság.
2019-07-10: Belföld - :

Hírsaláta

VÉGRE EGY JÓ HÍR. Bírósági ítélet érvénytelenítette a csíkszeredai önkormányzatra tavaly kirótt, több mint 6000 lejes pénzbírságot, amelyet a városban kihelyezett kétnyelvű forgalmi táblák miatt osztottak ki a hatóságok.